Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

ST för 25 och 50 år sedan

ST för 50 år sedan: Optimistisk start för nytt Ljungaföretag – ger viktiga jobb för kvinnor

Optimismen lägrade sig över Torp i går. Då startade en av bygdens nya industrier, Torps Telemekano AB, sin verksamhet i Gamla skolan i Ljungaverk.

Industrietableringen är ovanlig för Torp från två synpunkter. Den har förverkligats mycket snabbt och den ger arbetstillfällen för kvinnor. Något som Torps kommun inte är bortskämd med.

ST 10 december 1970.

Annons

En av Torps nya industrier, Torps Telemekano AB, startade i går, onsdag, i Gamla skolan i Ljungaverk. Industrietableringen är ovanlig så till vida, att den kom att kunna starta endast havannan månad efter första kontakten. Och så ger den arbetstillfällen för kvinnor, något som Torps kommun och dess damer ingalunda är bortskämda med. Företagets orderingång för 1971 är klar och anställningen är tryggad för tio anställa under hela det kommande året. Första dagen gick därför också i optimismens tecken för Gerd Persson, Ljungaverk, Marianne Bronell, Fränsta och Britt-Inger Olsson, Fränsta, som på bilden med intresserade blickar följer den kabelkoppling Inga-Greta Björk, Munkbysjön visar upp. Ankare, kabelsömnad och de olika ledningsfärgerna kommer snart att vara välkänt för ögon och fingrar hos den nu nyfikna och av ny kunskap fyllda personalen. Produktionen kommer att läggas helt på legotillverkning med framställning av smådelar och komponenter.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs dina lokala nyheter för 8 kr/vecka i 8 veckor - du betalar 32 kr/månad. Därefter tillsvidare 129 kr/månad.

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Läsarshoppen med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Ingen bindningstid - säg upp när du vill.
Vi är en del av Bonnier News (559080-0917)
Betalningar hanteras av Klarna

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy