Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Corona: Sjukvården

Debatt
DEBATT: Även välutbildad personal på äldreboenden kan ha bidragit till smittspridningen

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Jag tror inte att dålig utbildning bland personal på äldreboenden har någonting med smittspridningen bland de äldre att göra, skriver signaturen "Friskförklarad".

Bild: TT, Arkivbild

Annons

Att personal inom äldrevården är välutbildade är bra på många sätt, men jag tror inte att dålig utbildning bland personal på äldreboenden har någonting med smittspridningen bland de äldre att göra.

Som exempel kan vi ta att även läkare i början av pandemin hade svårt att förstå hur en multisjuk och sängliggande människa kunde blivit smittad. Att någon symtomfri eller lätt snuvig i personalen kunde bära in smittan var för många då en okänd smittväg.

Annons

Annons

Själv blev jag under sommaren inlagd på sjukhuset med symtom som starkt liknade covid, men ett snabbtest visade sig vara negativt. När väl testresultatet blev känt så plockade läkare och sköterskor av sig skyddsutrustning – och någon tog även i hand och hälsade.

Själv blev jag fundersam eftersom de var frontpersonal på akuten och kunde därigenom vara smittade utan symtom.

Därför tror jag att även välutbildade i lika stor utsträckning har bidragit till smittspridningen, som de mindre utbildade eller outbildade.

Det ska tilläggas att när jag strax före jul var på återbesök hos läkare så bar personalen handskar, munskydd och visir – så något har vi alla lärt oss.

Friskförklarad

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy