Annons

Annons

Annons

ST för 25 och 50 år sedan

ST för 50 år sedan: "Fabriken" flyttar till skogs när Domänverket rationaliserar

Här är skogens framtid. Eller skogsbrukets, rättare sagt. Med stora högmekaniserade avverkningsanläggningar på plats – i skogen.

Domänverket förfogar över tre sådana, varav den i Liljeholmens kronopark i Alby på fredagen besöktes av generaldirektör Folke Rydbo och hans närmaste män.

Text

ST 13 februari 1971.

Annons

Domänverket driver skogsavverkningar på de många reviren i landet allt rationellare. Inte nog med att maskiner ersatt manuell kraft. Det statliga skogsföretaget har drivit mekaniseringen i skogen till sin spets. Moderna monsterliknande "tröskor" ersätter mer och mer litet äldre maskiner, som inte längre anses tillräckligt effektiva. Och därmed bortrationaliseras också antalet anställda till en del. Dock sker inte friställningar i nuläget. Ett intressant bevis på denna utveckling är den avverkningsanläggning som Domänverket ställt upp vid Liljeholmen i Alby, kronopark inom Medelpads revir. Dit anlände i går generaldirektör Folke Rydbo (på bilden tillsammans med revirförvaltare Hugo Nyberg) på den årliga inspektionsresan.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan