Annons

Annons

Annons

Västernorrlands län

Debatt
DEBATT: Mattias Westin (SJVP): Oacceptabelt att S försökte sätta munkavle på min politiska kollega under nämndsmötet

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Socialdemokraterna i HSN ville på mötet tisdag 2 mars sätta munkavle på Pia Lundin, regionråd i opposition. Som ordinarie ledamot i nämnden och partikamrat med Pia Lundin i Sjukvårdspartiet Västernorrland känner jag att Socialdemokraterna kränkt inte bara Pia utan även demokratin och yttrandefriheten. Detta genom att likt ett gäng mobbare rikta sig mot en person med personangrepp hur denna har uttalat sig i media istället för att diskutera sakfrågan.

Annons

Annons

Att nu själv med egna ögon få se hur Socialdemokraterna beter sig mot en kvinnlig politisk kollega gör att jag väljer att ta debatten. Vi har yttrandefrihet i Sverige och det gäller även oppositionspolitiker, skriver Mathias Westin, Sjukvårdspartiet.

Bild: Hanna Persson

Jag valde att engagera mig i regionfrågan efter att Soledad Henriquez (KD) under förra mandatperioden ställde krav på att få se beräkningsunderlagen för besparingsförslagen. Något som borde vara både enkelt och självklart att kunna lämna ut. Det var tydligt att Socialdemokraterna inte var intresserade av insyn.

Bristen på insyn i regionen gjorde att jag valde att bli nominerad till regionfullmäktige för Sjukvårdspartiet Västernorrland. Soledad lämnade politiken efter vad som då verkade vara en extremt osund arbetsmiljö.

Det är tydligt att man inte ska vara kvinna och ta plats i en socialdemokratisk styrd organisation – för då får man räkna med påhopp?

Att nu själv med egna ögon få se hur Socialdemokraterna beter sig mot en kvinnlig politisk kollega gör att jag väljer att ta debatten. Vi har yttrandefrihet i Sverige och det gäller även oppositionspolitiker.

Oppositionen har all rätt i världen att yrka på annat än majoriteten. Oppositionen ska givetvis ha samma möjlighet till insyn i regionen som majoriteten. Oppositionen får uttala sig i alla frågor inklusive frågor som kommer från medarbetare och allmänhet. Någon munkavle på Sjukvårdspartiet Västernorrland kommer Socialdemokraterna aldrig kunna sätta. 

Annons

Mathias Westin, ordinarie ledamot i hälso- och sjukvårdsnämnden för Sjukvårdspartiet Västernorrland

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan