Annons

Annons

Annons

ST för 25 och 50 år sedan

ST för 50 år sedan: Stödeelever sparade ihop 21.000 kronor – nu närmar sig en resa till Italiens sol, bad och historiska miljöer

It's a long way to Tipperary, sjunger högstadieeleverna i Stöde understundom. Vägen till den planerade skolresans mål, Rimini, är dock längre, tycker de 30 eleverna – som för att komma dit har samlat ihop 21.000 kronor hittills.

Vägen till Italiens sol har gått genom Stödes snödrivor, via musik- och mannekänguppvisningar och barnpassning.

Text

ST 31 mars 1971.

Annons

I tre år har 30 elever vid Stödes högstadium i Slättåbygdens skola gnidit på veckopengen, jobbat och sparat. Nu finns 21.000 kronor i en gemensam pott att användas till en verklig drömresa till Rimini i Italien. Därmed sätter årets nior nytt skolreserekord för Stöde. De sätter säkert rekord också på annat sätt. Hela kassan är nämligen resultatet av egna ansträngningar, gemensamt och varje elev för sig. It's a long way to Tipperary, sjunger de 30 stundom på engelskan. Tala då om Rimini (och vägen dit), tillägger de med all rätt. Det började för snart tre år sedan i sjuan med en ny klassföreståndare, gymnastiklärare Hans Ekman. Han väckte tanke på en sparaktion under de tre högstadieåren för att kunna göra en skolresa efter nian. Det blev napp hos både "gna" 7 A och Siri Claessons elever i 7 B. Ursprungligen ställdes siktet mot Rom, men det blir i stället Rimini med inlagda utflykter till San Marino och Venedig för den kombinerade studie- och nöjesresan efter skolavslutningen 11 juni. På bilden: Leif Grannas, Hullsjön, Stig Hällström, Gräfte och Karl Lennart Jonsson, Stöde.

0 kren månad

Läs vidare med Digital!

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 149 kr/månad. Ingen bindningstid.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla nyheter på st.nu
  • Nyhetsappen med pushnotiser
  • Nyhetsbrev med senaste nytt

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan