Annons

Annons

Annons

Annons

ST för 25 och 50 år sedan

ST för 25 år sedan: Specialister tar över fastighetsskötseln – Mitthem köper tjänster av privata entreprenörer

I fastighetskrisens spår håller en ny marknad på att växa fram genom att de bolat som har hand om de konkursade bestånden inte har någon egen skötselorganisation.

Företag med specialkompetens vad gäller förvaltning tar plats – och nu planerar även kommunala bostadsbolag, som Mitthem, att köpa tjänster av privata entreprenörer.

Text: 

ST 17 april 1996.

Annons

Det kommunala bostadsbolaget Mitthem i Sundsvall håller på att handla upp fastighetsskötseln. Flera firmor konkurrerar om jobbet. Det är ett exempel på att privata entreprenörer alltmer tar hand om skötsel och underhåll av hyreshus och andra fastigheter. Mitthem har 7.800 lägenheter. Tidigare skötte Riksbyggen förvaltningen, men som vi tidigare berättat ska Mitthem själv ta hand om förvaltningen i Johannedal, medan resten läggs ut på entreprenad. Vilket bolag som tar över blir klart före semestern. I Sundsvall finns ett tiotal fastighetsförvaltare. Enda rikstäckande privata kedjan är FTF, Fastighetsteknisk Förvaltning. På bilden hjälps FTF-duon Lars Nilsson och Olle Hulling åt med att fixa en spotlight på taket på Obs-byggnaden.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs dina lokala nyheter för 8 kr/vecka i 8 veckor - du betalar 32 kr/månad. Därefter tillsvidare 129 kr/månad.

Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Läsarshoppen med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Till toppen av sidan