Annons

Annons

Corona: Vaccinet

Debatt
DEBATT: Skamligt att skylla bokningstrasslet av vaccintider på folket – regionen har ansvaret

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Bokningssystemet kraschade och då skyller man på de äldre där många försökte boka samtidigt. Självklart ville de bli vaccinerade så fort som möjligt. Är det så konstigt? undrar signaturen "Citizen".

Bild: TT, Arkivbild

Annons

Med anledning av artikeln "Regionen skyller på folket för vaccinkaos" i ST 16/4.

Det är skamligt att skylla allt trassel som förekommit vad gäller bokning av vaccintider på folket.

"Vi ser att många gör fel när de bokar", säger vaccinationssamordnaren Karin Sellgren. Men hallå där! De som stått i tur att vaccinera sig har varit äldre personer. Många har inte den kunskap som krävs för att till exempel boka tid via appen 1177. Många har inte en dator eller smarttelefon. Att ringa, där var det väntetider på en och en halv timme.

Det här är något som vaccinationsenheten skulle ha förutsett.

Bokningssystemet kraschade och då skyller man på de äldre där många försökte boka samtidigt. Självklart ville de bli vaccinerade så fort som möjligt. Är det så konstigt?

Annons

Ett annat exempel är hur dåligt vaccinationsenheten i länet har fungerat är för de som har allergier. De fick först en tid bokad, men när de lämnat svar på hälsoformulär att de hade allergi blev utkörda från vaccinationsplatserna. Det var inte möjligt att kontakta någon ansvarig. De blev hänvisade till vårdcentraler där de inte visste någonting. Att boka ny tid var inte heller möjligt. Ingen förberedelse alls, men för några dagar sedan har det tydligen ordnat till sig.

Annons

Skyll inte heller detta på folket. Region Västernorrland och vaccinationssamordnaren har ansvaret. Jag tycker det är fult att anklaga befolkningen för något som inte regionen förutsett eller förberett tillräckligt.

Regionen ska göra det så enkelt och förståeligt som möjligt så att inga svårigheter uppstår för de som vill boka tid för vaccinering. Vakna upp, Region Västernorrland!

Utöver detta hade man inte planerat för att göra det enkelt att parkera bilen vid ankomst till vaccinationsstället. Stora problem uppstod.

Citizen

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy