Annons

Annons

Corona: Vaccinet

Debatt
DEBATT: Replik: Vaccinationsprojektet är komplext – vi vill skapa så bra lösningar som möjligt

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

På olika sätt har regionen försökt skapa så bra lösningar som möjligt, men tyvärr går det inte alltid att förutsäga de problem som kan uppstå, skriver vaccinsamordnare Karin Sellgren.

Bild: TT

Annons

Replik på insändaren "Skamligt att skylla bokningstrasslet av vaccintider på folket", med signaturen "Citizen" i ST 21/4.

Tack för dina synpunkter. Vaccinationsprojektet är ett stort och komplext projekt där regionen ska vaccinera 200 000 personer med två doser vaccin inom ett halvår.

För att säkerställa att så många som möjligt kan boka sin tid, även de som inte har tillgång till en dator, så finns möjlighet att boka via telefon. Telefonsupporten har generösa öppettider, men de allra flesta har valt att ringa direkt på morgonen med långa köer som följd. Under dagen har det varit mindre köer och framåt kvällen och på helgen har det varit enklare att komma fram.

Annons

Vi har nu vaccinerat över 80 000 doser och 30 procent av länets befolkning har fått sin första dos. Vaccindoser och bokningsbara tider fylls på kontinuerligt allt eftersom regionen får leveranser av vaccin.

Annons

För den som tidigare haft en svår allergisk reaktion är säkerheten allra viktigast. Det kan finnas en liten ökad risk att det händer igen vid vaccination. Det har tagit tid att ta fram rutiner för att få detta att fungera och det är jättetråkigt att människor har kommit i kläm i väntan på att det skulle bli klart. Nu har vår personal fått utbildning och vaccinationen är igång på våra sjukhus för dem med svår allergisk reaktion. Du som har fått en remiss blir kontaktad inom de närmaste veckorna av personal på ditt sjukhus och får din tid bokad för vaccinationen. 

Samtliga 25 vaccinationslokaler har olika förutsättningar när det gäller parkering.

På olika sätt har regionen försökt skapa så bra lösningar som möjligt, men tyvärr går det inte alltid att förutsäga de problem som kan uppstå. Vi får tillsammans göra det bästa möjliga av den situation vi befinner oss i under den pandemi som pågår.

Karin Sellgren, vaccinationssamordnare covid-19 Region Västernorrland

Annons

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy