Annons

Annons

Corona: Vaccinet

Debatt
DEBATT: Själviskt att inte ta vaccin – de som vägrar bör stängas ute från vård och butiker

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Om man väljer att aktivt bryta det samhällskontrakt som binder samman oss alla till staten Sverige, då kan man inte heller komma och kräva russinen ur kakan, skriver Johnny.

Bild: TT, Arkivbild

Annons

Vägra ge sjukvård till dem som inte vaccinerar sig! Stäng dem ute från färdtjänst och sjukresor!

Om man väljer att aktivt bryta det samhällskontrakt som binder samman oss alla till staten Sverige, då kan man inte heller komma och kräva russinen ur kakan.

Varför slösa vårdplatser på människor som inte vill bidra till samhället genom att vaccinera sig? Varför utsätta andra i färdtjänst/sjukresor för risken dessa kommer att utgöra när samhället är färdigvaccinerat?

Ett samhällskontrakt bygger på att båda parter gör sin del av avtalet. Dessa själviska människor väljer att bara vilja ha godbitarna utan att ta sitt ansvar. Därför bör de avstängas från att i höst besöka affärer, tillställningar, vårdlokaler, etcetera. Inför icke vaccinerade kolonier så de inte kontaminerar samhället genom sitt agerande.

Annons

Johnny

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Annons

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy