Annons

Annons

Annons

Annons

Skolresultaten i Ånge

Debatt
DEBATT: Oppositionen i kommunfullmäktige använder skolan som ett politiskt slagträ i Ånge

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Vi vet att det finns utmaningar med studieresultaten i vår kommun (Ånge) att jobba med. Vi är inte alls nöjda med vår låga resultatnivå och kommer att jobba hårt med att komma till rätta med dessa.

Att oppositionen i detta läge efter ett pandemi-år föreslår att inte bevilja ansvarsfrihet i årsredovisningen med hänvisning till det pågående arbetet för att höja våra elevers studieresultat, är bara dumt och populistiskt, skriver debattförfattarna.

Bild: Mikael Engström

Annons

Annons

Men man får inte glömma bort att det görs massor av bra saker inom våra skolor/förskolor. Det finns många hjältar som trots pandemi kämpar – både barn och personal.

Just nu jobbas det inom skolan med en plan för god måluppfyllelse och systematiskt kvalitetsarbete. Parallellt jobbar utbildningsnämnden med en handlingsplan för att utöva ett gott huvudmannaskap. Detta ska redovisas i kommunfullmäktige i juni.

Att oppositionen i detta läge efter ett pandemi-år föreslår att inte bevilja ansvarsfrihet i årsredovisningen med hänvisning till det pågående arbetet för att höja våra elevers studieresultat, är bara dumt och populistiskt. På vilket sätt har det med varandra att göra? Hur bidrar det till att höja studieresultaten eller hjälpa till i utvecklingen av vårt huvudmannaskap?

Har man inte kontakt eller pratar man inte med sina egna partikamrater i revisionen och ledamöter i utbildningsnämnden? Mest konstigt är att inget parti i oppositionen verkar ha gjort det! Ingen av dessa ledamöter har varit inne på att inte bevilja ansvarsfrihet.

Man kan bara hoppas att debatten efter detta lågvattenmärke lyfts till en nivå som hjälper våra barn, pedagoger, skolledare. De förtjänar inte att dras med i ett politiskt spel.

När pandemin är över uppmanar vi alla att besöka våra skolor/förskolor för att själv se alla bra saker som görs där varje dag.

Annons

Använd inte skolans värld som ett politiskt slagträ. Våra barn och personal förtjänar bättre än så.

Annons

Mikael Johansson (S), ordförande utbildningsnämnden

Anna Arvidson (S), vice ordförande utbildningsnämnden

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Annons

Annons

Till toppen av sidan