Annons

Annons

Corona: Vaccinet

Debatt
DEBATT: Lång väntan på fas 4 – galet att det skiljer på vaccinationstakten mellan regionerna

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Folk börjar bege sig till andra regioner för att få den efterlängtade sprutan, men jag vill inte belasta en annan region och ta en spruta som skulle kunna gått till en person som bor där, skriver signaturen "Fas 4".

Bild: TT, Arkivbild

Annons

Vilken vård du får och hur snabbt du får den har alltid skiljt sig åt beroende på var i landet du råkar bo. Vården är inte jämlik och det verkar inte vaccinationerna av covid-19 heller vara.

I Västernorrland få vi i fas 4 vänta och vänta. Smittspridningen är fortsatt hög och vi är en hel del som lever begränsade liv med mycket oro.

I andra regioner öppnas det upp för fas 4 och allt fler yngre personer får sitt vaccin. Jag tycker det är galet att det ska vara så ojämlikt när det gäller vaccinationerna!

Folk börjar bege sig till andra regioner för att få den efterlängtade sprutan, men jag vill inte belasta en annan region och ta en spruta som skulle kunna gått till en person som bor där.

Västernorrland kan inte vara den enda regionen med gammal befolkning, men snart är vi kanske den enda regionen där fas 4 inte startat.

Annons

Fas 4

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Annons

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy