Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Corona: Vaccinet

Debatt
DEBATT: Regionen svarar: Många yrkesgrupper önskar få vaccin snabbt – vi följer rekommendationerna

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Det är många yrkesgrupper som önskar få sitt vaccin så snabbt som möjligt, skriver vaccinsamordnare Karin Sellgren.

Bild: TT, Arkivbild

Annons

Replik på insändaren "Varför vaccinera intagna på anstalt men inte lärare" med signaturen "En som vistas bland människor på jobbet", i ST 19/5.

Det är många yrkesgrupper som önskar få sitt vaccin så snabbt som möjligt. Region Västernorrland får dagligen förfrågningar inte bara från lärare utan även från tandläkare, busschaufförer, frisörer, butikspersonal, sjukgymnaster, poliser – och även från många yrkeskategorier inom vården. Ja, i stort sett alla som har svårt att arbeta hemifrån och som har samhällsviktiga funktioner på ett eller annat sätt.

Annons

Annons

Precis som övriga regioner följer vi Folkhälsomyndighetens rekommendationer kring vilka som ska vaccineras och i vilken ordning. Där har personal inom hemtjänst och äldreboenden varit prioriterade samt personal inom LSS och sjukhusens slutenvård. Allt för att skydda de äldre och andra sköra grupper mot smitta av covid-19.

På de anstalter som finns i vår region har beslut fattats i samråd med kriminalvården att låta den sjukvårdspersonal som arbetar inne på anstalterna vaccinera de intagna.

Karin Sellgren, vaccinationssamordnare Region Västernorrland

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy