Annons

Annons

Annons

Annons

ST för 25 och 50 år sedan

ST för 50 år sedan: Dans på egen brygga – den idén tände arbetslusten hos Lubbans sommarstugeägare

För tre år sedan kom Njurundabon Bengt Nyström över en utrangerad pråm från Vivsta. Den bogserades i sakta mak till Lubbans gyttjiga strand och förankrades stadigt med några ton grus.

I våras kom man över ytterligare en pråm från samma ställe. Allt var upplagt för ett bryggbyggande. Så blev det också. Och nu ska det bli midsommardans på bryggan.

Text: 

ST 25 juni 1971.

Annons

Vad kan man göra av två gamla pråmar, några ton gråsten, en hög bräder och ett berg med sand? En bastant båtbrygga, förstås. Det är år precis vad 15 flitiga sommarstugeägare i Lubban, Njurunda, gjort under tre hektiska sommarveckor. Nu jobbar man in i det sista för att få den klar till midsommaraftonens traditionella bryggdans och kvällens första svängom på cuprinolade bräder. Bryggan blir en naturlig samlingspunkt för sommargästerna, tror några av de 15 som byggt den, nämligen från vänster i bild: Gunnar Westerfors, Sundsvall, Torgny Wedin, Sundsvall, Bengt Nyström, Njurunda, med sonen Urban, och Morgan Fernlund, Sundsvall. Nämnas kan att inom kort börjar man även anlägga en badstrand på samma plats.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs dina lokala nyheter för 8 kr/vecka i 8 veckor - du betalar 32 kr/månad. Därefter tillsvidare 129 kr/månad.

Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Läsarshoppen med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Till toppen av sidan