Annons

Annons

Debatt
DEBATT: Replik: Neddragningen är nödvändig – sjukhuspersonalen behöver återhämta sig

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

För att klara den tuffa situationen på Sundsvalls sjukhus måste alla samarbeta och se över alla rutiner, skriver Lena Asplund (M).

Bild: Ove Öst

Annons

Vården i vårt län och då speciellt på Sundsvalls sjukhus, är just nu precis som många påpekat hårt belastad med många överbeläggningar speciellt inom medicinblocket. Något som vi för övrigt tyvärr delar med stora delar av Sverige. Inför varje sommar drar regionen alltid ner på antalet vårdplatser och 2021 är inget undantag. I år är denna tillfälliga neddragning extra stor – det är 37 vårdplatser färre denna sommar än förra. Detta är tyvärr nödvändigt eftersom personalen de senaste 18 månaderna har slitit hårt med pandemin och man är i stort behov av återhämtning och fyra veckors semester.

För att vi ska kunna klara denna tuffa situation måste alla samarbeta och se över alla rutiner. Varje inläggning på sjukhus måste övervägas noga.

Därför har verksamheten nu sett till att man har dagliga avstämningar på sjukhusen för att samordna vårdplatserna. På dessa möten träffas verksamhetschefer och bakjourer på alla sjukhus. Antalet patienter och vårdplatser gås då igenom för att se var patienterna kan få den bästa vården och vilka patienter som kan återgå till eget boende och hemvård.

Annons

Annons

Jag är tacksam och stolt över allt som vår personal inom regionen gör i denna tuffa situation. Vi får inte heller glömma att det pågår vaccinationer av hela den vuxna befolkningen. Till detta behövs personal. En del av dessa har varit stafetter som tagits in för att avlasta den ordinarie personalen, en del har varit pensionerade men arbetat extra under delar av sommaren.    

Lena Asplund (M), ordförande Hälso- och sjukvårdsnämnden

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy