Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Debatt
DEBATT: Politikerna blundar för arbetsmiljöproblemen i vård- och omsorgsförvaltningen

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Ansvariga politiker säger inte ett ord om vare sig arbetsmiljö eller kvaliteten för den som är i behov av insatser från vård- och omsorgsförvaltningen, skriver insändarförfattaren.

Bild: TT, Arkivbild

Annons

Kritiken mot förvaltningsdirektören för vård- och omsorgsförvaltningen fortsätter. Var och en som någonsin har haft en anställning förstår att det har gått långt innan personalgrupper och enskilda anställda vänder sig till HR, fackförbund och politiker i hopp om att få förståelse och hjälp på grund av ett arbetsmiljöproblem som de upplever består i deras närmaste chef. 

Annons

Ansvariga politiker som länge fått signaler om att det inte stått rätt till, applåderar att kostnaderna minskat med drygt 60 miljoner. Däremot säger man inte ett ord om vare sig arbetsmiljö för den underställda personalen, eller kvaliteten för den som är i behov av insatser från nämnda förvaltning.

Annons

Det är förvisso en svag målgrupp: äldre, sjukliga, personer med funktionsvariationer etc. De kan inte alltid göra sina röster hörda, men den utmärkande svagheten sitter framför allt i de politiker som är ansvariga för nämndens verksamhet. Det är inte svårt att spara om man inte bryr sig om vare sig personal eller verksamhet. Men jag tycker att det är en stark varningssignal för oss medborgare i Sundsvalls kommun, att detta sker utan hänsyn till vare sig arbetsmiljö eller kvalitet och med våra politikers goda minne. Det går fort att montera ned bra verksamheter men tar år att bygga upp igen.

Jag tycker att ansvariga politiker borde ta sig en funderare på vilken verksamhet de vill ha, om de fortare än de tänkt behöver insatser för sig själva eller närstående, på grund av sviktande hälsa, sjukdom, olyckshändelse eller funktionsvariation. De får gärna stå i skamvrån under tankestunden.

Heder åt personalen som inte tysta låter detta pågå, heder åt ST som skriver om problemet, heder åt SSR som utan omskrivningar kräver åtgärder. Det finns chefer med både hjärta och ekonomiskt sinne, tillsätt en sådan! Det handlar om vilken verksamhet eller stöd vi som bor i Sundsvalls kommun kan få, om eller när behovet uppstår.

Röstberättigad medborgare

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy