AnnonsBilbolaget i Sundsvall och Timrå

Njuter av sina sista bilturer – sedan väntar nya utmaningar för Timrås lagkapten: "Självklart är drömmen att etablera sig"

Målet var att ta Timrå IK tillbaka till SHL, något lagkapten Jonathan Dahlén lyckades med. Men istället för att hänga med till svensk hockeys högsta liga drar Jonathan Dahlén till NHL och San Jose Sharks. – Den här säsongen kommer alltid vara ett minne för livet och Timrå finns alltid i mitt hjärta, men nu väntar nya utmaningar.

I augusti går flyttlasset till San Jose på den amerikanska västkusten. Men den 23-årige forwarden tränar fortfarande med Timrå med målet att bli starkare och tyngre tills NHL-säsongen börjar i höst.

– Det blir en häftig utmaning och självklart är drömmen att etablera sig, berättar Jonathan Dahlén.

Den 23-årige forwarden vet dessutom vad som krävs, redan 2018 var han över till Nordamerika men kom hem efter endast en säsong i NHL. Nu känner han sig mer redo än någonsin, både fysiskt som mentalt.

– Allt var nytt, inte bara hockeyn. Och man visste inte vad man skulle förvänta sig. Nu har jag mer kunskap och rutin och 2018 var en lärorik säsong. Jag har mognat, kommit tillbaka till Timrå och tagit nya tag med nya mål, där ibland att ta laget tillbaka till SHL. Nu har vi lyckats och det känns som en bra tid att gå vidare.

Visst är pappa förebild, jag bollar alltid idéer med honom och vi ringer alltid efter matcherna

Timrå betyder mycket för Jonathan Dahlén. Det är hjärtat. Efter NHL 2018 kom han till slut tillbaka till Timrå och valde att stanna kvar i klubben trots flera anbud från SHL-klubbar.

– Jag har blivit väl omhändertagen här och trivs bra i klubben. Till den här säsongen blev jag utsedd till lagkapten, också en utmaning och jag har mognat. Det var en tuff säsong med corona, och vi har verkligen slitit för att komma upp, vilket vi lyckades med. Det är stort.

Corona ja, finalspelet mot Björklöven blev även en kamp mot viruset. Först fick Björklöven coronautbrott i laget men kort därefter drabbades även Timrå varpå finalserien fick flyttas fram.

– Jag fick corona men inga symptom. Men säsongen har trots allt ändå varit väldigt bra och rolig. Efter sista matchen samlades supportrarna utanför arenan och vi kunde tacka för säsongen.

Sommar betyder även semester och självklart besök i Östersund, där Jonathan Dahlén är född och där föräldrarna Ulf och Maria bor. Och jo, nu sluts cirkeln en aning, pappa Ulf Dahlén har också, bland annat, spelat i San Jose Sharks och följer självklart sonens hockeykarriär.

– Visst är pappa förebild, jag bollar alltid idéer med honom och vi ringer alltid efter matcherna.

Bilbolaget samarbetar med Timrå IK och Jonathan Dahlén njuter av sista bilturerna i sin Volvo XC40 på väg till Östersund. Säkerhet är Volvos signum och ger extra trygghet på de lappade landsvägarna. Bilen, som är utrustad med intelligenta säkerhetssystem som bland annat hjälper till att upptäcka och undvika kollisioner, varnar Jonathan Dahlén vid eventuell fara. Bilen kan även bromsa automatiskt om kollisionen är oundviklig.

– Att bilen är säker känns viktigt. Särskilt alla säkerhetssystem som finns utan att föraren behöver göra något, de skyddar.

Läs mer om Bilbolagets utbud av Volvo-bilar

Jonathan gillar att han sitter både högt och bekvämt i sin Volvo XC40 från Bilbolaget.

Volvo XC40 har flera system som assisterar föraren, till exempel med att hålla bilen i rätt körfält, varnar om en bil befinner sig i döda vinkeln och kan också hjälpa föraren se när det är skymd sikt och bilen backar. Förutom högsta säkerhet är bilen självklart full av senaste infotainment där mobiltelefonen speglas och Jonathan Dahlén kan till exempel använda röststyrning för att hitta bästa spellistan, ringa ett samtal eller hitta rätt adress.

– Jag gillar att sitta lite högt och bekvämt, lyssna på radio när jag kör. Bilen har varit perfekt att ta till träningen i Timrå från Sundsvall men också för de längre turerna till Östersund.

Se aktuella erbjudanden på Bilbolagets hemsida

Trots hård träning i sommar hinner Jonathan Dahlén även med sina intressen golf och fotboll. Golfbagen får plats perfekt i Volvo XC40 och en favoritbana är så klart Timrå Goflklubb. Före pandemin åkte Jonathan Dahlén gärna till Östersund, både för att hälsa på familjen men också för att se sitt favoritlag Östersunds FK spela fotboll.

Förutom sport, både att själv utföra och titta på, avslöjar Jonathan Dahlén att han är riktigt bra på att grilla, vilket kommer väl till pass nu när han flyttar till Kalifornien där det gärna grillas.

– Baconlindad halloumi, fläskkarré, majs, kanske lite marinerad kyckling och potatiskroketter, inte dumt.

Fakta, Jonathan Dahlén

Ålder: 23 år.

Bor: Sundsvall.

Klubb: Timrå IK men i höst San Jose Sharks.

Kör: Volvo XC40.

Intressen: Golf (handikapp 17), titta på fotboll, gärna live (hejar på Östersunds FK) och är en hejare på att grilla, ser fram emot grilltips nu när han flyttar till Kalifornien.

Favoritbana: Timrå Golfklubb, men se upp med hål 12, ett riktigt vattenhål enligt Jonathan Dahlén.

Favoritgrill i sommar: Baconlindad halloumi, fläskkarré, majs, potatiskroketter och bearnaisesås.

Köp och sälj din bil hos Bilbolaget

Bilbolaget finns i Bollnäs, Gävle, Hudiksvall, Ljusdal, Norrtälje, Sandviken, Sundsvall, Söderhamn, Timrå och Östhammar.

Vi säljer nya Volvo, Ford, Renault och Dacia samt transportbilar från Renault och Ford. Vi har också begagnade bilar av de flesta märken.

Vill du sälja din bil hjälper vi dig med det också. Självklart tar vi även hand om servicen på din bil.

Välkommen till oss!

Ovan artikel är framtagen av Bonnier News Brand Studio och Bilbolaget och är ej en artikel av nyhetsredaktionen.

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av Sundsvalls Tidnings redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på cm.native@bonniernews.se
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy