AnnonsBilbolaget i Sundsvall och Timrå

Sundsvalls FBC satsar mot Allsvenskan – längtar efter matcher: "Bra lag med stark sammanhållning"

Säsongen avbröts efter bara sex omgångar. Men innebandylaget Sundsvall FBC har sedan november förra året ändå lyckats hålla humöret uppe och nu laddar laget med avancemang till Allsvenskan som mål. – Laget har gjort det riktigt bra i vinter, inget mål att träna för och ändå lyckats behålla både det fysiska och mentala, berättar Chris Olsson, fystränare.

Viktor Hammarstedt, Chris Olsson och Marcus Carlson kör alla Renault Captur.

Det här var säsongen då Sundsvall FBC skulle avancera till Allsvenskan. Laget spelade i div 1 Norrland-Södra men målet var högt uppsatt och de sex omgångarna vittnade om att målet var realistiskt – man hade fem segrar med sig. Men i november 2020 avbröts säsongen på grund av corona, då inte definitivt utan med förhoppning att kunna återuppta seriespelet. Laget tränade och var hela tiden redo för match men efter nyår stängdes säsongen helt.

– Vi har ändå tränat hela vintern. Sprungit mycket, tränat styrka och också haft träningen som möjlighet för laget att träffas och behålla regelbundenheten, säger Chris Olsson.

Läs mer om Renault och se aktuella erbjudanden hos Bilbolaget

Laget är ungt och flera av spelarna har pluggat på Sundsvalls gymnasium med innebandy som inriktning. Två av spelarna, Viktor Hammarstedt och Marcus Carlson tog båda studenten i juni och förutom att de spelar i samma lag har de känt varandra sedan de var barn. Den högsta serien i innebandy, SSL och Allsvenskan fortsatte med spel hela säsongen trots corona och både Viktor Hammarstedt och Marcus Carlson fick istället möjlighet att spela i SSL-lagen Dalen och Thoréngruppen.

– Tempot är betydligt högre och jag utvecklades jättemycket, säger Viktor Hammarstedt.

Både Viktor Hammarstedt och Marcus Carlson har valt att stanna i Sundsvall FBC – trots erbjudanden från andra klubbar.

Båda killarna tillhör det svenska U19-landslaget och i augusti hoppas de vara uttagna till att få spela U19-VM i tjeckiska Brno.

– Det vore jättehäftigt så självklart hoppas vi bli uttagna. Jag har fått mycket bättre fart, blivit bättre på att stänga motståndarna och blivit hårdare i försvarsspelet, säger Marcus Carlson.

Båda har fått erbjudanden från klubbar i högre ligor men båda har valt att stanna kvar i Sundsvall FBC.

– Ja, målet är att ta laget till Allsvenskan och vi har ett bra lag med stark sammanhållning, så vi har valt att stanna, säger Viktor Hammarstedt.

Se aktuella erbjudanden och bilar i lager hos Bilbolaget

Just nu tränar de mycket, det är läger för U19-landslaget och där emellan tränar de hemma fem dagar i veckan. Båda längtar efter matcher, vare sig det blir med landslaget eller senare med Sundsvall FBC. Viktor och Marcus är uppväxta ute på Alnö och bor fortfarande kvar och pendlar in till Sundsvall för träningarna. Tidigare körde de moppebil men sedan körkortet togs rattar de nu var sin Renault Captur, i samarbete med Bilbolaget.

– Den är suverän, jag har stort behov av bil och den är riktigt skön att köra. Dessutom är ljudet bra, vilket är viktigt, jag lyssnar mycket på musik, säger Marcus Carlson.

Viktor, Marcus & Chris är väldigt nöjda med sina Renault Captur.

Nya Renault Captur har växt och har ett muskulöst och sportigt utseende men är också sofistikerad med bland annat anpassningsbar tvåfärgad design som sedan kan matchas även invändigt.

– Den är riktigt bekväm, och tyst. Dessutom ser den bra ut, det gillar jag, säger Viktor Hammarstedt.

På parkeringen inför träningen syns fler Renault Captur, även Chris Olsson kör en Captur och då som laddhybrid. Renault Captur laddhybrid har cirka 52 kilometer räckvidd enbart på el vilket passar Chris Olssons stadskörning.

Boka provkörning och läs mer om Renault Captur hos Bilbolaget

– Det känns bra att kunna bidra till en bättre miljö samtidigt som bilen både har hög säkerhet och är bekväm och snygg. Och det är enkelt att ladda. Samarbetet med Bilbolaget är helt i linje med lagets strategi. Vi vill samarbeta med lokala marknadsledande företag och Bilbolaget vill vara med och hjälpa oss på vår resa mot SSL, säger Chris Olsson.

Chris Olsson, fystränare för Sundsvall FBC.

Chris Olsson, Sundsvall FBC fystränare tipsar om sommarträning för hela familjen.

Cirkelträning helkropp, passar alla.

Armhävningar

Knäböj

Situps

Rygglyft

Plankan

Höftlyft

För den disciplinerade, kör 10 repetitioner och 3 varv.

För variation, slå en tärning och låt tärningen avgöra antalet och kör så många varv som tålamodet tillåter. Hellre lite och ofta än mycket och sällan.

Vill du komma igång med löpningen, testa Chris Olssons 1-minutersintervaller.

Passar alla nivåer och du kan hålla till på samma ställe så att ingen behöver bli ifrånsprungen och alla kan springa i eget tempo.

Värm upp med lätt jogg, kanske Följa John runt huset med många rörelser för att bli varm.

Testa löpskolning med höga knän cirka 15 meter och hälkick tillbaka.

Få igång höfterna med höftrullning samma sträcka.

1-minutersintervaller:

Ställ timern och spring 1 minut, är ni ett gäng med olika nivåer, spring till exempel runt ett hus, eller välj en slinga på en stor yta så att alla hör när minuten är över.

Vila 1 minut, antingen stående eller gång.

Upprepa 10-15 gånger.

Försök att hålla ett jämnt tempo på intervallerna och orkar hålla samma tempo varje gång.

I början, gå inte ut för hårt utan försök jogga jämnt varje intervall.

Effektivt pass på cirka en halvtimme.

Köp och sälj din bil hos Bilbolaget

Bilbolaget finns i Bollnäs, Gävle, Hudiksvall, Ljusdal, Norrtälje, Sandviken, Sundsvall, Söderhamn, Timrå och Östhammar.

Vi säljer nya Volvo, Ford, Renault och Dacia samt transportbilar från Renault och Ford. Vi har också begagnade bilar av de flesta märken.

Vill du sälja din bil hjälper vi dig med det också. Självklart tar vi även hand om servicen på din bil.

Välkommen till oss!

Ovan artikel är framtagen av Bonnier News Brand Studio och Bilbolaget och är ej en artikel av nyhetsredaktionen.

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av Sundsvalls Tidnings redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på cm.native@bonniernews.se
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy