Annons

Annons

Annons

Annons

ST för 25 och 50 år sedan

ST för 25 år sedan: Datasystemet kollapsade – slutspelat trots jackpot på 40 miljoner

Inget spel trots en jackpot på 40 miljoner. Tipstjänstens datasystem brakade i går ihop mitt i den värsta spelyran.

Annons

Vid 9.30-tiden i går förmiddag var det slutspelat. Tipstjänst datasystem sa nej till alla landets spelares som försökte lämna in en kupong.

– Systemet stoppade i samband med att Oddset skulle uppdateras. Det är ovanligt att så sker, och problemet är att det är fredag, vilken tillsammans med lördagen är den främsta speldagen, säger Erik Jobs på tipstjänst. Eftersom trycket mot systemet var så stort kunde Tipstjänst inte sätta i gång det på alla platser samtidigt, förklarar Jobs.

Annons

Annons

Fastigheter i tätbebyggda områden måste enligt lagen ha ett vårdat yttre.

– Vi kontrollerar sådant här kontinuerligt, säger stadsarkitekt Bengt Bygdén.

För över ett år sedan skickade stadsbyggnadskontoret ut brev till åtta fastighetsägare som enligt både Bygdén och stadsbyggnadsnämndens arbetsutskott inte uppfyller kraven. Flera av dessa har ännu inte vidtagit de åtgärder som föreskrevs i breven. I augusti ska nu stadsbyggnadsnämnden besluta om vitesförelägganden på fyra-fem olika fastighetsägare.

Sundsvall drabbades av årets största åskoväder i går eftermiddag. Under ungefär en timme lystes Sundsvallshimlen upp ett otal gånger av blixtar. Det störtregnade och även hagel föll från skyn. Blixten stal strömmen från 826 hushåll i Bosvedjeområdet när ställverket vid Duvhöksvägen slog ut vid 17-tiden.

– Vi går in i den åsktätaste perioden nu. Åskvädren som kommer på sensommaren brukar bli större än de som kommer tidigare under året, säger meteorolog Claes Kempe på SMHI Midlanda.

Annons

Annons

Till toppen av sidan