Annons

Annons

Annons

Annons

ST för 25 och 50 år sedan

ST för 25 år sedan: Sundsvallsklubben Street Fleats lockade tusentals åskådare till Birsta

Det var första gången som Sundsvallsklubben Street Fleats arrangerade en träff av den här omfattningen. 100-tals bilar och tusentals åskådare fyllde hela den stora planen framför ICA:s och Heidenborgs lager i Birsta.

Text: 

ST 5 augusti 1996.

Annons

Inga Åkerström är pensionär sedan ett antal år och kan utan konkurrens titulera sig som Grand Old Lady i de här sammanhangen. Hon har hunnit vara med på många träffar av det här slaget och ger arrangörerna i Sundsvall mycket gott betyg:

– Det här har dom ordnat bra.

Själv tog hon kontakt med Anki Fritzell i Härnösand och bad henne se till att Trans Am folket var väl representerat. Ett 20-tal exemplar från de norra delarna av landet fanns också på plats för att visa upp sig.

Annons

Annons

Varenda byggnad på Västermalms gymnasieskola kladdades ner med mängder av klotter i helgen.

– Är det verkligen sådant här som våra skattepengar ska gå till? frågar Rolf Palmér, fastighetsskötare på skolan.

Överallt på skolområdet; på målade väggar, plåtdörrar, murar och skyltar; har någon med svart sprayfärg skrivit samma ord: ZEUS och SCAR.

I höst kan den nyfikna allmänheten få veta allt om riksdagsledamöternas ekonomiska intressen genom att enkelt knappa fram kalla fakta på internet. Aktieinnehav, styrelseuppdrag, förmåner, sidoinkomster och sponsring ska registreras – med andra ord allt som innebär bindningar av olika slag. Registreringen är frivillig, men så gott som alla kommer att fylla i det formulär som inom kort skickas ut, tror Kaj Kronvall på riksdagens konstitutionsutskott.

Annons

Annons

Till toppen av sidan