Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Fotboll

ST sänder Giffarnas match i Svenska cupen: ”Engagemanget kring GIF Sundsvall är stort”

Det är snart dags för Svenska cupens andra omgång, där Giffarna ställs mot Umeå FC. Vinnaren får en plats i vårens gruppspel – och matchen sänds på ST.nu. – Svenska cupen känns som vanligt hett, redan under de första omgångarna, eftersom alla lag vill få värdefull matchning i gruppspelet under våren, säger Eric Westlund.

Sporten sänder Umeå FC–GIF Sundsval i Svenska cupens andra omgång. Bild: Bildbyrån

Annons

Drygt halva säsongen av Superettan är spelad där GIF Sundsvall inledde säsongen vasst. Efter en tyngre period och ett par omgångar utan trepoängare vann GIF Sundsvall senast mot Värnamo och snart väntar nya utmaningar både i seriespelet och Svenska cupen.

På torsdag den 26 augusti går GIF Sundsvall in den andra omgången av Svenska cupen där norrettan-klubben Umeå FC står för motståndet. Vinnaren får en plats i vårens gruppspel och det är en bekant motståndare som väntar på bortaplan.

Annons

Annons

Under fjolårssäsongen spelade Umeå FC i Superettan där Giffarna förlorade på Umeå Energi Arena. Laget från Västerbotten har inlett denna säsong i norrettan starkt och är för tillfället med och slåss om uppflyttningsplatserna.

– Svenska cupen känns som vanligt hett, redan under de första omgångarna, eftersom alla lag vill få värdefull matchning i gruppspelet under våren som uppladdning inför säsongen. Det gäller förstås även GIF Sundsvall, säger Sundsvalls Tidnings nyhetschef Eric Westlund och fortsätter:

– Nu har ju Giffarna haft en lite tyngre period i Superettan, men de vann senast och vi kan säkert räkna med kraftsamling under hösten och där kommer cupmatchen bli en intressant del.

GIF Sundsvall har några tunga resultat bakom sig men man studsa tillbaka i Svenska cupen mot Umeå FC. Bild: Nicklas Elmrin/Bildbyrån

Sporten punktmarkerar GIF Sundsvall med bland annat liverapportering från matcher och träningar, analyser och krönikor. Livesändningen av cupmatchen blir ytterligare en del i satsningen.

– Vi märker av att engagemanget kring GIF Sundsvall är stort, oavsett om de radar upp segrar eller åker på förluster, och det känns väldigt roligt att kunna erbjuda våra användare en livesänd tävlingsmatch, avslutar han.

Annons

Matchen ser du direkt på våra sajter på torsdag 26/8 med sändningsstart 18.50. Matchen kommenteras av ST-sporten och går att se för alla som är pluskunder eller prenumeranter.

Om du inte är pluskund kan du läsa mer om hur du skapar ett konto här.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy