Annons

Annons

Annons

ST för 25 och 50 år sedan

ST för 50 år sedan: Veteran från fyra krig finsk gäst i Sundsvall och stor kulturpersonlighet i Medelpad har avlidit

Finska föreningen i Sundsvall tog i går emot en grupp gäster med extra stor värme och omsorg. Det var ett tiotal finska krigsinvalider, som bjudits in av Finska föreningen och Vapenbrödraföreningen för en träff i Sundsvall.

Något som uppskattades mycket av Niilo Saani, företagsledare i Tammerfors, som varit med i fyra krig, och de andra veteranerna.

Text

ST 22 augusti 1971.

Annons

Det var en mycket unik sak som hände på lördagen i Sundsvall och då i Sundsvalls museums cafeteria. Då strålade nämligen vapenbröderna från finska vinterkriget samman för första gången. Det vill säga vapenbröderna från båda sidor Bottenviken. Det var ett tiotal finska krigsinvalider, som inbjudits till Sundsvall av Finska föreningen i Sundsvall, och Vapenbrödraföreningen i Västernorrland hade stött denna inbjudan. De finska gästerna kom med Finlandsfärjan på lördagsmorgonen och åker vidare på söndagen. På lördagsförmiddagens träff på muséet ville de närvarande finska krigsinvaliderna ta del av stadsutställningen. Toivo Koskinen hälsade välkommen och trion på bilden heter Veikko Kankananpää, Niilo Saani och Seppo Vartio.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan