Annons

Annons

Debatt
DEBATT: Nära bli påkörd av epa-traktor i Timrå – något måste göras åt problemet

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Vad har beslutsfattarna i Timrå kommun och polisen i Sundsvall/Timrå för planer för att lösa det ökande problem med epa-traktorer som framförs i alldeles för hög hastighet och på otroligt vårdslöst sätt? undrar insändarskribenten. Fordonen på bilden har inget direkt samband med insändaren.

Bild: TT, Arkivbild

Annons

Efter att häromkvällen med nöd och näppe precis klarat mig från att bli påkörd av en så kallad epa-traktor som framfördes i alldeles för hög hastighet på vägen mellan nya simhallen i Timrå/Sörberge och Timrå Norra Gymnasieskola, så undrar jag vad beslutsfattarna i Timrå kommun och polisen i Sundsvall/Timrå har för planer för att lösa det ökande problem med epa-traktorer som framförs i alldeles för hög hastighet och på otroligt vårdslöst sätt – i Timrå kommun i detta fallet?

Vi har tyvärr precis haft en otroligt tragisk olycka med ungdomar inblandad i Sörberge, och jag lider verkligen med alla inblandade i olyckan. Men jag är helt övertygad om att det tyvärr inte är den sista olyckan vi kommer att se – om man inte tar krafttag mot det utbredda vårdslösa körandet, där epa-traktorer framförs i alldeles för hög hastighet på våra allmänna vägar, gångvägar,  parkeringsplatser, med mera.

Annons

Annons

Det finns så klart ungdomar som framför sina fordon på ett utomordentligt bra vis och visar på bra beteende längs vägarna och det är jättebra att de har ett fritidsintresse – men tyvärr så är det för många ungdomar som absolut inte ska vara på våra vägar, då de helt saknar tillräcklig mognad och förståelse för att framföra sina fordon på vägarna på ett säkert sätt.

Det har faktiskt gått så långt här i Sörberge/Timrå att jag hört flera personer som på riktigt funderar på att flytta från orten på grund av detta problem. Det gäller flera barnfamiljer i området som är ordentligt oroade för att deras barn ska bli påkörda av epa-traktorer som framförs alldeles för vårdslöst och i alldeles för hög hastighet på våra vägar. Det vore ett nederlag för Timrå kommun om folk väljer att flytta på grund av detta problem – förutom att det så klart vore oerhört sorgligt och hemskt om någon skulle bli påkörd i onödan av ett fordon som framförs vårdslöst och i alldeles för hastighet av ungdomar i epa-traktorer.

Därför undrar jag hur våra beslutsfattande politiker i Timrå kommun och polisen i Sundsvall/Timrå tänker kring dessa frågor. Hur ska vi komma till rätta med detta problem?

Bekymrad kommuninvånare i Timrå

Annons

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy