Annons

Annons

Annons

Annons

SCA-cupen 2021

SCA-cupen livesänds – NHL-stjärnor gör avtryck i Sundsvall: "Fruktansvärda meriter"

Nu är det mindre än en vecka kvar till klassiska SCA-cupen.
Prestigefyllda matcher ska spelas – och vi sänder matcherna med Modo, Björklöven, Mora och Sundsvall live på ST.nu.
– Det är en intensiv superhelg som väntar Sundsvall Hockey, säger ST-sportens Andreas Lidén.

Text: 

Sundsvall Hockey backas upp av stjärnglans.

Annons

Sedan 1974 har den traditionsfyllda SCA-cupen spelats i Sundsvall. Efter några år utanför turneringen gör nu Sundsvall Hockey comeback. Bakom laget står en ny sportslig ledning med stjärnglans som ska föra laget tillbaka till Hockeyallsvenskan. För det är ju där man vill vara. Med både Alexander och Thomas Steen i ryggen vill Sundsvall Hockey bygga upp en proffsigare verksamhet.

Andreas Lidén på Sundsvalls Tidning har bevakat Sundsvall Hockey och SCA-cupen otaliga gånger genom åren.

– Jag har varit med hela tiden under SCA-cupen under åren jag bott i Sundsvall. Men det är först på senare år det har satts en form med Modo, Björklöven, Timrå och Mora. Det har inneburit en stabilitet, och startskottet för säsongen, säger Andreas Lidén.

Annons

Den här säsongen är inte Timrå IK med i turneringen, istället gör Sundsvall Hockey comeback.

Annons

– De får möta tre riktigt bra hockeyallsvenska lag på kort tid. En intensiv superhelg väntar som bör bli väldigt lärorik för Sundsvall Hockey som huserar i hockeyettan.

Johanna Dahlén och Andreas Lidén kommenterar matchen i SCA-cupen mellan Timrå IK och Mora IK 16 september 2020. Precis som tidigare år sänder vi matcherna live.

Bild: Fredrik Ytterström

I en tidigare intervju berättade Sundsvall Hockeys ordförande Magnus Svensson om klubbens tydliga mål gällande A-laget, juniorerna och U16-laget. Ambitionen är att A-laget ska vara tillbaka i hockeyllsvenskan om ett par år. J20 ska vara ett lag i SuperElit, J18 laget ska ta sig till J18-Allsvenskan och U16 laget ska spela i Region norr och ta sig till SM-slutspel.

– Om vi skulle ta oss upp på de här nivåerna så kan man i princip säga att vi skulle vara en av Sveriges 20 bästa klubbar på alla nivåer. Det är den resan vi gör. Vi är mitt i den, men ska ta ett par steg till, sa Svensson då.

Andreas Lidén tycker att målsättningen är väldigt offensivt satt.

– Det är en tuff målsättning, så mycket kan man säga. Sundsvall har en bra ungdomsverksamhet där många ska ta klivet upp och bli seniorspelare. Säg så här, det borde inte vara orimligt med ett SHL-lag och ett lag i Hockeyallsvenskan i regionen, säger Andreas Lidén.

Sundsvall Hockey mot Örnsköldsvik Hockey i en match förra säsongen.

Bild: Fredrik Ytterström

Annons

Annons

Hur ser du på att de tidigare NHL-stjärnorna Alexander Steen och Thomas Steen stärker upp Sundsvall Hockey?

– Om inte det blir en boost, vet jag inte vad de ska göra. Det är inte vilken far och son som helst. Där finns fruktansvärda meriter, ett stort kontaktnät och kunskap utöver det vanliga.

Hur ser du på Sundvalls chanser i hockeyettan den här säsongen?

– Det ska finnas förutsättningar för Sundsvall att gå upp. Men om det blir nu, om ett eller om två år får vi se. Men klart är att de ska kunna utmana högre upp än ifjol.

Sundsvalls Tidning sänder SCA-cupens samtliga matcher, förutom premiären mellan Björklöven – Modo på onsdag. Pluskunder kan se matcherna här.

Så gör du för att se matcherna:

Som prenumerant hos oss behöver du inte betala något för att se våra tv-sändningar. Matcherna ingår i din prenumeration! Genom att logga in på ST får du tillgång till alla matcher vi livesänder och alla plusmärkta artiklar på vår sajt. Vill du bli prenumerant, blir du det här.

SCA-CUPEN, 8 – 11 SEPTEMBER

Onsdag

Modo Hockey – IF Björklöven 19:00, Hägglunds Arena - sänds ej

IF Sundsvall Hockey – Mora IK 19:00, Brandcode Center – sändningsstart 18.40

Annons

Fredag

IF Sundsvall Hockey – Modo Hockey 16:30, Brandcode Center – sändningsstart 16.10

Mora IK – IF Björklöven 20:00, Brandcode Center - sändningsstart 19.40

Lördag

IF Sundsvall Hockey – IF Björklöven 13:00, Brandcode Center – sändningsstart 12.40

Modo Hockey – Mora IK, 16:30, Brandcode Center – sändningsstart 16.10

Annons

Annons

Till toppen av sidan