Annons

Annons

Annons

Debatt
DEBATT: Norrtåg svarar: Målet är att kunna erbjuda fler tågavgångar

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Replik på insändaren "Svårare att arbetspendla med tåg" i ST 27/8.

Målet är att på sikt kunna erbjuda ännu fler avgångar än idag, men tyvärr är vi än så länge i ett läge där vi behöver välja mellan avgångstider för att vi inte har fler tåg, skriver Joakim Berg, Norrtåg AB.

Bild: Mats Olsson

Annons

Hej signaturen "Arbetspendlaren"!

Annons

Norrtåg har ett tydligt uppdrag från de fyra nordligaste regionerna. Vi ska skapa tillgänglighet och stärka regionernas möjlighet till utveckling. Det gör vi främst genom att erbjuda möjligheten till arbets- och skolpendling med tåg. Men även möjligheten till tjänsteresor och besök av alla slag.

Sedan trafikstarten för tio år sedan har trafiken fortsatt att utvecklas och i takt med att järnvägen byggs ut så ser vi framför oss att vi får en allt tätare trafik.

En viktig förändring som vi arbetar för just nu är att tågen ska avgå och ankomma samma tid varje timme. Då blir det lättare för både resenärer, arbetsgivare och verksamheter att hitta rutiner och tider som passar för de som vill arbetspendlar med tåg.

Målet är att på sikt kunna erbjuda ännu fler avgångar än idag, men tyvärr är vi än så länge i ett läge där vi behöver välja mellan avgångstider för att vi inte har fler tåg.

I detta fall behöver vi välja mellan att avgå lite efter 16 eller efter 17. I de undersökningar vi har gjort är det minst lika många som vill resa strax efter 17 som inte hinner med om det går tidigare. Vi förstår att det inte passar alla.

Har vi här gjort fel val så är vi beredda att ändra på det, i väntan på att vi kan erbjuda avgångar vid båda tiderna. Med hållhaken att vi tyvärr inte kan lösa alla önskemål.

Joakim Berg, Norrtåg AB

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan