Annons

Annons

Annons

Annons

Kyrkovalet 2021

Debatt
DEBATT: Som socialdemokrat står jag för en öppen folkkyrka som välkomnar alla

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Nu närmar det sig, för söndag 19 september har vi "det glömda valet" – kyrkovalet.

Från den 6 september kan du som är medlem i Svenska kyrkan och fyllt 16 år förtidsrösta. Det finns även möjlighet att budrösta och poströsta och naturligtvis kan du gå till valurnorna den 19 september, skriver Cathrine Strand (S).

Uppfinningsrikedomen har varit stor inom kyrkan under covid-19-tiden. Många som aldrig varit engagerade i kyrkan har under året deltagit i olika aktiviteter. Kyrkan har anordnat olika typer av aktiviteter så som pilgrimsvandringar, promenader, digitala möten, digitala körer, digitala gudstjänster, covidvaccinering för de mest sköra och utsatta i samhället – de hemlösa och papperslösa, barnverksamhet utomhus och mycket, mycket mer.

Annons

Annons

Många har deltagit och till och med de som aldrig går till kyrkan i vanliga fall har hittat till digitala plattformar i dessa pandemitider. Det har varit ett stort intresse och behov för dessa aktiviteter och en stor tröst för många människor.

Jag som S-förtroendevald är stolt över vad medarbetarna i Svenska kyrkan möjliggjort under pandemin eftersom det går helt i linje för vad vi tycker – allas lika värde, vi ska inte göra skillnad på folk och folk! 

Som socialdemokrat står jag för en öppen folkkyrka som välkomnar alla! Den ska vara tillgänglig i så många sammanhang. Kyrkan ska finnas som ett stort stöd för de utsatta, ensamma, de som är på flykt, för barn, vuxna och äldre. Kyrkan ska vara närvarande och finnas på plats både i glädje och sorg och från vagga till grav även nu under dessa svåra ensamma pandemitider.

Från den 6 september kan du som är medlem i Svenska kyrkan och fyllt 16 år förtidsrösta. Det finns även möjlighet att budrösta och poströsta och naturligtvis kan du gå till valurnorna den 19 september!

Cathrine Strand (S)

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Annons

Annons

Till toppen av sidan