Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Debatt
DEBATT: Var ett föredöme och håll händerna på ratten, yrkesförare!

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Varje år inträffar tusentals trafikolyckor som orsakats av att föraren tappat uppmärksamheten i samband med att de har använt mobiltelefon. Varje olycka är en för mycket, skriver Carina Ahlfeldt.

Bild: TT, Arkivbild

Annons

Kampanjen "Håll händerna på ratten" syftar till att ge yrkesförare en chans att vara föredömen och visa att det är slutsurfat på mobilen i trafiken. Där håller vi händerna på ratten.

Kampanjen är ett initiativ från Sveriges Åkeriföretag i ett försök att bidra till en ökad trafiksäkerhet för alla.

Hittills i år har nästan 10 000 fall av mobilanvändande rapporterats i landet under de första sex månaderna, speciellt i Stockholm rattsurfar fortfarande för många. Totalt för hela landet under de första sex månaderna 2021 har 9 211 personer rapporterats för mobilanvändande när de framfört motordrivet.

Annons

Annons

Varje år inträffar tusentals trafikolyckor som orsakats av att föraren tappat uppmärksamheten i samband med att de har använt mobiltelefon. Varje olycka är en för mycket.

Under hösten fortsätter Sveriges Åkeriföretag att rikta oss till dig som yrkesförare. Ni som är proffs i trafiken, ta personlig ställning och visa att du stödjer vår kampanj för att alla trafikanter ska sluta rattsurfa - "Händerna på ratten".

Visa att du är ett föredöme även här.

Läs mer om kampanjen på akeri.se och gör ditt personliga ställningstagande.

Carina Ahlfeldt, regionchef, Sveriges Åkeriföretag

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy