Annons

Annons

Annons

Annons

Kyrkovalet 2021

Debatt
DEBATT: Därför engagerar jag mig i kyrkovalet

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Svenska kyrkan har 22 000 anställda, tusentals byggnader som skall skötas med omsorg och stora skogar som skall förvaltas. Det är väl lika viktigt att kyrkan sköts effektivt och med omsorg om personal, miljö och med mottot alla människors lika värde så som i en kommun.

Nu skall vi ha som mål att verkligen erkänna all kärlek och att kvinnor är välkomna av alla inom den svenska kyrkan, skriver Sten-Ove Danielsson (S).

Bild: TT, Arkivbild

Annons

Annons

Några kyrkofrågor är för mig extra viktiga och de är till exempel om präster i framtiden, säg de som ska verka som präster 2040, 2050 och därefter, ska kunna neka att jobba med en kvinnlig kollega? Ska dessa framtida präster kunna neka att viga samkönade par?

Jag tycker inte det, om vi ska anamma alla människors lika värde – och på ingen annan arbetsplats skulle det accepteras att man gör skillnad på människor och människor.

Jag tycker att vi får acceptera att de som redan prästvigts skall ha möjlighet att välja, men nog måste det vara dags att bestämma hur det skall vara i framtiden och ni skall veta att detta ställer inte alla nomineringsgrupper upp på.

Det finns många konservativa inom kyrkan, men min bestämda uppfattning är att det är dags nu! Nu skall vi ha som mål att verkligen erkänna all kärlek och att kvinnor är välkomna av alla inom den svenska kyrkan.

Ja, troende, tvivlare och förnekare skall om man vill, känna sig välkomna till kyrkan när man känner behov av det speciella stöd kyrkan kan erbjuda eller bara besöka kyrkan för den sinnesro som ofta finns både i kyrkan, på kyrkogårdarna och i kyrkans verksamhet.

Sten-Ove Danielsson (S), Alby

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Annons

Annons

Till toppen av sidan