Annons

Annons

Annons

Kyrkovalet 2021

Debatt
DEBATT: Kristdemokrater för en levande kyrka går till val med tre huvudfrågor

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Kristdemokrater för en levande kyrka (KR) går till kyrkovalet med tre huvudfrågor:

1. En levande kyrka är en kyrka för hela familjen: dop, barngrupper, konfirmandundervisning, alphagrupper och bibelstudier, gudstjänster där alla kan känna sig välkomna, kyrkomusiken och körer, församlingar driver kristna förskolor och skolor, gärna i samverkan med andra samfund.

Annons

Jag kandiderar i valet till kyrkomötet för att med avstamp i IPCC:s senaste rapport föreslå att upprätta laddstationer vid alla kyrkor i landet, skriver Per Sundin, kandidat KR.

Bild: TT, Arkivbild

Annons

2. En levande kyrka verkar för Kristi kyrkas enhet. Vår kyrka måste verka för goda ekumeniska relationer, såväl i internationella sammanhang, som nationellt.

3. En levande kyrka står upp för alla människors unika, lika och okränkbara värde. De som söker sig till vårt land på flykt undan krig och förföljelse eller av annan anledning ska mötas med respekt och värme. Församlingarna bör tillsammans med andra organisationer verka för att rusta människor att göra en diakonal och humanitär insats.

Jag kandiderar i valet till kyrkomötet för att med avstamp i IPCC:s senaste rapport föreslå att upprätta laddstationer vid alla kyrkor i landet i första hand för att elbilsägare ska veta att Svenska kyrkan tillhandahåller ett rikstäckande nät av laddstationer, och att driva på försöken för optimal drift av kyrkans skogar ur klimatsynpunkt.

Jag kommer också att på olika sätt uppmärksamma de tillfällen när S/C/SD:s ledamöter försöker göra kyrkomötet till slagfält för sina uppdragsgivare.

KR är trots namnet partipolitiskt obundet. Vi var den första gruppen som tog konsekvensen av kyrkans skiljande från staten genom att bryta oss loss från partiet, och så är det fortfarande vilket bland annat framgår av våra huvudfrågor ovan.

Per Sundin, kandidat KR från Härnösands stift till kyrkomötet

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan