Annons

Annons

E14 föreslås bli 80-väg

Debatt
DEBATT: Säkra upp E14 med mitträcken – kan förhindra fler tragiska olyckor

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

En Europaväg i Sverige 2021 borde väl ha en prioritering på mitträcken, skriver signaturen "Tänk till och prioritera rätt!".

Bild: Maria Eilertsen

Annons

Så länge vi inte hittat en metod att utrota människors irrationella beteenden och brist på konsekvenstänk, så är det lönlöst att debattera hastigheten på E14. Vilken begränsning vi än väljer kommer den att överskridas och skapa farliga trafiksituationer.

E14 – en Europaväg värd namnet? Nej, E14 påminner mer om en äldre sorts landsväg med cyklister, epa-traktorer, jordbruksmaskiner, tung trafik, och farliga vänstersvängar.

Jag ser verkligheten på denna väg dagligen och funderar i mitt stilla sinne varför man, istället för att diskutera ekonomi och tillgänglighet, inte på allvar börjar diskutera människors säkerhet istället. En Europaväg i Sverige 2021 borde väl ha en prioritering på mitträcken!

Tragiska olyckor, som den i Hällsjö nyligen, skulle kunna undvikas om man satsade på att säkra upp E14 och göra den till en väg värd namnet.

Annons

Tänk till och prioritera rätt!

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Annons

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy