Annons

Annons

Annons

Annons

Kyrkovalet 2021

Debatt
DEBATT: Posk: Dags att kyrkan blir fri på riktigt – rösta partipolitiskt obundet

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Den 19 september är det val i Svenska kyrkan. Då kan vi som är medlemmar använda vår demokratiska rätt att vara med och påverka vår kyrkas nutid och framtid. Välkommen att vara med!

Det är dags att kyrkan får styras av människor som är engagerade i församlingen, som har sitt hjärta där och som vill vara en del av kyrkans insida, skriver debattförfattarna.

Bild: TT, Arkivbild

Annons

I valet ställer flera partipolitiskt obundna grupper upp, Posk är en av dessa. Vi tycker det är dags att kyrkan, som skildes från staten år 2000, tar steget fullt ut och blir fri på riktigt. Det är dags att kyrkan får styras av människor som är engagerade i församlingen, som har sitt hjärta där och som vill vara en del av kyrkans insida.

Annons

I de opolitiska nomineringsgrupperna finns människor med olika kunskap, bakgrund och erfarenhet. Vi är beredda att ta ansvar för allt som har med kyrkan att göra – verksamhet för alla åldrar, viktiga händelser i livet som dop, vigsel och begravning, diakoni och omsorg om medmänniskor, musik, ekonomi, fastigheter, personal, volontärer…

Vill du att kyrkan ska vara en plats för livets alla frågor med förtroendevalda som delar och deltar i samtalet om tro och liv? Vill du att kyrkan ska stå fri från partipolitiska agendor? Då ska du rösta partipolitiskt obundet.

Välkommen att rösta den 19 september!

Posk Alnö - Partipolitiskt obundna i Svenska kyrkan, genom Ulla och Olle Holmer, Ulf Sundblad, Kristina och Gunnar Kvist, Eva Lena Demarin, Sonja Bjermqvist, Dan-Gunnar och Karin Rinander Olausson, Peter Helsinger

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Annons

Annons

Till toppen av sidan