Annons

Annons

Annons

Annons

Kyrkovalet 2021

Debatt
DEBATT: S-politiker blottar sin okunskap om kyrkan i insändare – borde uteslutas i valet

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Efter att jag läst Sten-Ove Danielssons (S) insändare "Därför engagerar jag mig i kyrkovalet", i ST 8/9, måste jag reagera och säga ifrån.

Annons

Annons

Det är med bestörtning jag läser vilken syn han har på Svenska kyrkan, kyrkans verksamhet och medarbetarna i Svensk kyrkan. Sten-Ove Danielsson blottar i denna insändare sin fullständiga okunskap om kyrkan, kyrkans viktiga verksamhet och roll i samhället. Han har grova fördomar om vad kyrkans medarbetare står för och arbetar med.

Jag anser att personer som Sten-Ove Danielsson, med grova fördomar som helt saknar kunskap om Svenska kyrkan, borde uteslutas från att ställa upp i kyrkovalet.

Alla ni som ska rösta i kyrkovalet, tänk er för en och två gånger. Vill ni verkligen bli företrädd av en person som säger sig ska arbeta för att män som är präster inte ska får välja om de vill tjänstgöra med kvinnor som är präster och om de vill viga samkönade par. Han vet inte att detta är en ickefråga för Svenska kyrkan eftersom Kyrkomötet beslutade 1993 att män som inte vill tjänstgöra med kvinnor inte ska prästvigas.

Danielsson tycker att dessa krav kan ställas på präster på 2040- och 2050-talet. Med detta utspel visar han sin inställning till Svenska kyrkan.

Medlem i Svenska kyrkan

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Annons

Annons

Till toppen av sidan