Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

E14 föreslås bli 80-väg

Debatt
DEBATT: Mittseparering på de olycksdrabbade sträckorna och viltstängsel – bättre än sänkt hastighetsgräns på E14

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Att sänka hastigheten till 80 km/h kommer inte hjälpa invånarna som valt att bo utanför Sundsvall och som behöver köra denna väg, skriver Eva-Lotta Söderström (SD).

Bild: Mikael Engström

Annons

E14 är en viktig väg för oss i Medelpad och Jämtland. Vi har många som åker denna väg för att jobba, handla, besöka släkt och vänner, ta sig till flygplatsen, transport till sjukhus, godstransporter, och så vidare.

Åker man från Östersund, Ånge eller Stöde så är det en bra bit att köra och många har inte tålamodet att köra långsammare.

Annons

Det finns sträckor som är mer olycksdrabbade på E14 och viltolyckor förekommer.

Annons

Mitt förslag är att göra en mittseparering på de olycksdrabbade vägsträckorna och sätta upp viltstängsel. Att sänka hastigheten till 80 km/h kommer inte hjälpa invånarna som valt att bo utanför Sundsvall och som behöver köra denna väg – och jag är rädd för att en sänkning istället kan öka olycksrisken ytterligare med omkörningar av dem som håller hastigheten på 80 km/h. Detta förslag riskerar att folk väljer att sluta jobba i Sundsvall eller om man bor i Sundsvall men jobbar till exempel i Stöde eller Ånge.

Dessutom tänker jag på risken för dem som pendlar mellan till exempel Ånge och Sundsvall, då de måste stiga upp ännu tidigare på morgonen och kommer hem senare, där har vi en risk att de är så trötta att de kanske somnar bakom ratten.

Handeln riskerar att drabbas då folk utanför stan inte väljer en spontan shoppingdag i Birsta lika ofta. Dessutom blir det längre arbetstider för dem som kör gods och persontransporter, och så vidare, längs vägen.

Har Trafikverket verkligen tänkt igenom alla dess konsekvenser och lösningar?

Jag vill stötta glesbygden, företagarna, de som jobbar och handeln. Hela Sverige ska leva!

Eva-Lotta Söderström, ledamot i kommunfullmäktige för Sverigedemokraterna i Sundsvall

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy