Annons

Annons

Annons

Kyrkovalet 2021

Debatt
DEBATT: Kommunalare, ta chansen att rö(s)ta i kyrkovalet!

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Cirka 6 000 av Kommunals medlemmar arbetar inom Svenska kyrkan, så det är viktigt att vi visar vägen att vi vill ha en schysst arbetsgivare, att kyrkan som arbetsgivare har krav på kollektivavtal och bra arbetsvillkor för sina anställda.

Rösta (S) i kyrkovalet för att värna den öppna folkkyrkan med schyssta avtal och som är för alla och inte gör skillnad på folk och folk, uppmanar Cathrine Strand, Kommunalare.

Bild: TT, Arkivbild

Annons

Annons

Kyrkan är också en stor aktör i att köpa tjänster – så som skogsarbetare, plåtslagare, busschaufförer, målare, snickare och massa andra yrken och tjänster – och visst vill vi att även dom ska ha bra avtal och arbetsvillkor!

Svenska kyrkan är en stor arbetsgivare och jag tycker att det är viktigt att värna om dessa 6 000 kommunalares och alla LO medlemmars rättigheter och arbetsmiljö.

För det är de folkvalda som styr hur skattepengarna ska användas, för kyrkan är så mycket mer än gudstjänster, dop, bröllop och begravning. Det är verksamheter så som konfirmation, öppet kyrkis, musiklekis, kyrkis för ensamstående, det är promenader för daglediga, soppluncher, samtal med ensamma äldre och ett mål mat och ett samtal för de som är i utanförskap som hemlöshet och papperslösa, körer, samtalsgrupper och så mycket mer. Många aktiviteter är gratis för dig som församlingsmedlem!

Det har betydelse vem som styr kyrkan. Socialdemokraterna värnar en öppen folkkyrka, vilket står i kontrast till de som vill stänga ute och exkludera istället för inkludera.

Så använd din demokratiska rätt som medlem i Svenska kyrkan, rösta (S) i kyrkovalet för att värna den öppna folkkyrkan med schyssta avtal och som är för alla och inte gör skillnad på folk och folk.

Cathrine Strand, Kommunalare

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan