Annons

Annons

ST för 25 och 50 år sedan

ST för 25 år sedan: Ljustaborna vägrar ge upp hoppet

Drygt 200 boende i Ljustadalen mötte upp för att diskutera stadsdelens framtid. På plats fanns representanter för Posten och Folktandvården – två verksamheter som riskerar att försvinna.

Sundsvalls Tidning den 18 september 1996.

Annons

Det var en beslutsam samling bestående av 200 Ljustabor med mycket ilska som kom till mötet kring bostadsområdets framtid. Anita Öberg från Posten och Kurt Bäckström från Folktandvården – två verksamheter som riskerar att försvinna från bostadsområdet – pressades på besked av Kenneth Gustavsson (till vänster på bilden) från Ljusta Aktivitetscentrum . Än har de boende inte gett upp hoppet om att rädda kvar verksamheterna. Trots löfte om att ställa upp kom dock ingen ansvarig från Mitthem – och det kanske är det största problemet – att man inte lyckas fylla sina 800 lägenheter. Enligt Kurt Bäckström från Folktandvården hjälper det inte att vara bra när befolkningsunderlaget minskar – då finns alltid risken att området med den sämsta utvecklingen drar det kortaste strået och läggs ner. Samma sak är det med Posten. Miljönämndens ordförande Fredd Sandberg (S) – som själv bor i området – menade att gamla synder från 1970-talet hängde kvar över Ljustadalen.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs dina lokala nyheter för 8 kr/vecka i 8 veckor - du betalar 32 kr/månad. Därefter tillsvidare 119 kr/månad.

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Läsarshoppen med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Ingen bindningstid - säg upp när du vill.
Vi är en del av Bonnier News (559080-0917)
Betalningar hanteras av Klarna

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy