Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Trav

Debatt
DEBATT: Är inte trav prioriterat i Sundsvalls Tidning? – ST svarar direkt

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Corinneclery Treb med hemmakusken Daniel Wäjersten. Bilden är från Sundsvall Open Trot.

Bild: Henrik Sandberg, Arkivbild

Annons

Bergsåker Travbana är rankad som nummer fyra i Sverige och har levererat de mest aktade travtränarna i Sverige, som Lars Lindberg, Alf Jonsson, Åke Svanstedt, Robert Bergh, Svante Båth, med flera.

I dag har Bergsåker en ny stjärna på banan som heter Daniel Wäjersten som tar hela Sveriges traventusiaster med storm. Men skriver man en rad om hans bedrifter i Sundsvalls Tidning? Nej.

Annons

Annons

Förra veckan var Daniel på Solänget och vann fyra segrar, vilket få tränare gör samma dag. Dagen efter åkte Wäjersten till Östersund och tog tre segrar och en andra plats på fyra starter. På söndagen vann han ett storlopp på Solvalla med 750 000 kr i första pris. Hur mycket har Sundsvalls Tidning skrivit om detta?

I tv-soffan kallade man Wäjersten för den tränare som har Europas bästa stallform för dagen!

Är det så att trav inte är i prioriterat i Sundsvalls Tidning?

Övriga "storsporter" som Giffarna, Timrå IK och SDFF har helsidor mest varje dag, trots att de inte spelar just den dagen. Vi som är intresserade av trav betalar också för tidningen – och förväntar oss mer.

Travintresserad

SVAR DIREKT:

Hej "Travintresserad" och tack för dina synpunkter kring vårt innehåll.

Att Daniel Wäjersten är Bergsåkers nya stjärna är förstås intressant och hans framgångar berättar vi om löpande och vi får säkert anledning att göra något mer rejält kring hans 2021 framöver också.

När det gäller de exempel du berättar om kring de senaste lyckade tävlingarna för Wäjersten så får vi konstatera att vi berättat om dem på ST.nu, men av olyckliga omständigheter så har artiklarna inte kommit med i tidningen och vi kommer att se över våra rutiner kring detta.

Annons

Travtips och V75 får relativt stort utrymme varje vecka - och vi vill alltid berätta fler spännande historier, livsöden och större lokala nyheter även från travet och där tar vi gärna emot tips.

Annons

Det behöver inte för det ställas mot vår bevakning av distriktets stora lagsporter, som många av våra läsare också är intresserade av.

Eric Westlund, nyhetschef Sundsvalls Tidning

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy