Annons

Annons

Annons

Annons

Corona: Vaccinet

Debatt
DEBATT: Ensidig rapportering om vaccinering – önskar en vettig debatt om riskerna för barn

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Varför kommer inga människor fram i media som på ett vettigt sätt kan framföra en debatt om riskerna med vaccin för barn? undrar "Fundersam förälder".

Bild: TT, Arkivbild

Annons

Fler än 20 läkare argumenterar i en debattartikel i Läkartidningen att det kanske inte är så klokt att vaccinera barn.

Varför förs det ingen debatt med vettiga människor som kan få framföra åsikter, fakta och aktuell forskning som visar på både nyttan och riskerna med att vaccinera barn med ett nytt vaccin?

Annons

Annons

Att det finns människor som pratar för vaccinering hör vi hela dagarna. Det jag funderar på är, varför kommer inga människor fram i media, kanske de debatterande läkarna, som på ett vettigt sätt kan framföra en debatt om riskerna med vaccin för barn?

Läser man dessa läkares debattartikel, kommentarerna och replikskiftet i Läkartidningen så framkommer en bild, att beslutet att vaccinera barn bygger på tveksamma källor som inte är granskade eller godkända.

Tyvärr läser inte många svenskar Läkartidningen. Men det kanske man ska göra för att kunna bilda sig ytterligare en uppfattning om vaccinering av sina barn. För i dagens media i Sverige saknas tyvärr denna rapportering. Den är extremt ensidig. Ja det är en känga även till ST.

Fundersam förälder

SVAR DIREKT:

Hej! Vi strävar efter att belysa även vaccinfrågan ur olika vinklar och i dag publicerar vi en artikel som tar upp frågor om eventuella risker med att vaccinera barn.

Karin Näslund, chefredaktör och ansvarig utgivare Sundsvalls Tidning

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Annons

Annons

Till toppen av sidan