Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Corona: Vaccinet

Debatt
DEBATT: Orolig lärare: Ta vaccin eller bli avstängd!

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

De som väljer att inte vaccinera sig, bör inte heller få ta del av ett öppet samhälle, skriver "En orolig lärare som vill börja leva igen".

Bild: TT, Arkivbild

Annons

Nu när restriktionerna släpps och samhället öppnas upp igen för alla, blir jag på riktigt orolig! Vaccin har erbjudits till alla vuxna och nu även till barn och ungdomar. Alla ska få en chans att göra rätt för sig, att ta ansvar och vara solidarisk. Ändå finns det många människor som väljer att inte vaccinera sig. Detta känns väldigt oroväckande nu när samhället öppnas upp.

Annons

Jag har självfallet vaccinerat mig med två sprutor. Jag litar på forskarna som tagit fram detta vaccin. Jag har tagit mitt ansvar. Jag skyddar mig själv, och andra.

Annons

Jag hörde på radion häromdagen, att i en delstat i USA krävde man att personalen på ålderdomshem måste vaccinera sig. Vägrar de får de sparken. Helt rätt, anser jag! Detta virus måste stoppas.

De som väljer att inte vaccinera sig, bör inte heller få ta del av ett öppet samhälle, på det sätt som för de vaccinerade. Det borde även vara så i skolvärlden. Jag jobbar på en högstadieskola där majoriteten av personalen har valt att ta sitt ansvar och att visa solidaritet till sig själv, kollegor, elever och alla människor i sin närhet eller människor man träffar ute i samhället, men det finns flera som valt att inte vaccinera sig. De borde verkligen bli avstängda!

Alla de som är fullt vaccinerade borde få ett vaccinpass att visa upp som en legitimation. Vill man gå på restaurang, konsert, teater, shoppa, handla mat, jobba på sin arbetsplats, etcetera, visar man sitt pass och blir insläppt. Har man däremot inget vaccinpass är man inte välkommen! Inte svårare än så.

Tänk om jag blir smittad av en "anti-vaxxer" och blir väldigt sjuk. Det finns en risk att jag blir smittad, fastän jag gjort allt i min makt att vara skyddad. Tänk om jag blir inlagd på iva eller dör!

Dessa människor borde inte få vara på jobbet. Ta vaccin eller bli avstängd!

En orolig lärare som vill börja leva igen

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy