Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Coronaviruset

Debatt
DEBATT: Svårt för många att återgå till kontoret – viktigt att arbetsgivare ger stöd

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Det var svårt för många att jobba hemma – de fick stöd från sin arbetsgivare. Det är lika svårt för många att återgå till kontoret – bör inte dessa människor få samma stöd? undrar signaturen "Uppgiven".

Bild: TT, Arkivbild

Annons

När restriktionerna släpptes så påbörjades för många arbetsplatser en planering för återgång till kontoren.

De flesta arbetsplatser har säkert skött detta bra, med lyhördhet mot de anställda och med förståelsen att man även i denna återanpassning måste respektera och stötta sina anställda. Men tyvärr finns det företag och arbetsplatser som inte ser till de anställdas olika behov. Där de helst av allt ska tillbaka från en dag till en annan.

Annons

Annons

Vi är alla olika. Att återanpassa sig till kontoret är en process som tar olika lång tid för alla. Många arbetsplatser har jobbat aktivt för att förhindra att de anställda mår dåligt och gett stöd under pandemin. Det stödet saknas när vi ska tillbaka till kontoren, men arbetet mot psykisk ohälsa är lika viktigt.

Det finns människor som nu riskerar att drabbas av psykisk ohälsa på grund av bristen på respekt, förståelse och möjlighet att inom bestämda ramar få återanpassa sig i sin egen takt – med stöd från arbetsgivaren. Det är inte kontorsarbetet i sig som man motsätter sig, utan den takt det ska ske i.

Jag hade önskat att det fanns ramar och rekommendationer för företag att följa gällande detta, så att de inte kan göra så här mot de anställda.

Vill med det här inlägget lyfta debatten för psykisk ohälsa. Det var svårt för många att jobba hemma – de fick stöd från sin arbetsgivare. Det är lika svårt för många att återgå till kontoret – bör inte dessa människor få samma stöd? Detta är för mig obegripligt.

Uppgiven

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy