Annons

Annons

Annons

Annons

Här är klimatkrisen

Döttrarna inspirerade Sundsvallspionjären – har jobbat för en fossilfri värld i 20 år: "Politikerna väntar på oss och vi väntar på dem"

Under en ceremoni inför millennieskiftet lade dåvarande småbarnspappan och pionjären inom bioenergi ner två nappflaskor under en stenplatta på torget i Sundsvall. En innehöll diesel, den andra bensin.

Enligt Bengt Aldén var det är dags att avsluta epoken med fossila bränslen och han ville efter energistudierna på KTH arbeta för en grönare värld.

– Vi kan fortfarande vända det här om vi hjälps åt. EU leder omställningen i världen, Sverige ligger främst inom EU och Norrland ligger i stora stycken främst i Sverige, säger han.

Bengt Aldén har vigt merparten av sitt yrkesliv åt att jobba för en grönare värld. För 22 år sedan var han småbarnspappa och då gjorde han ett statement på Stora torget i Sundsvall.

Bild: Katarina Vikström, Arkivbild

Annons

Han har drivit företag, föreläst, jobbat som konsult och blivit kvar vid sitt kall. Senaste åren har Bengt Aldén arbetat som projektledare för ett regionalt skogsnätverk och nu har han en liknande roll inom forskningsinstitutet RISE och Processums bioraffinaderiutveckling i Örnsköldsvik.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs dina lokala nyheter för 8 kr/vecka i 8 veckor - du betalar 32 kr/månad. Därefter tillsvidare 129 kr/månad.

Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Läsarshoppen med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Till toppen av sidan