Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Centrum / Stenstan

Debatt
Böter efter förvirrande skyltning av p-avgift – gör om och gör rätt!

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Hur ska jag veta att skylten med betalning till och med kl 19 INTE gäller? Det bör rimligtvis framgå av skyltningen, skriver Pia.

Bild: Kenneth Fahlberg

Annons

Det är ett bedrägligt förfarande av kommunen som utfärdar böter på 500 kronor för dem som parkerat och betalat enligt anvisningar på skyltarna!

Jag syftar givetvis på att böter utfärdas för dem som parkerat i stan efter kl 19. Då kostar det 1 kr per timme. Tråkigt nog och högst anmärkningsvärt framgår det inte av parkeringsskylten – där står klart och tydligt avgift till och med kl 19.

Annons

Annons

Men om man letar upp en parkeringsautomat långt borta någonstans så framgår det att det kostar, men skylten är så krånglig, eller som Eva Forslund, sektionschef på gatuavdelningen uttryckte sig i en artikel i ST: "Många tar sitt körkort men glömmer sedan bort hur man läser trafikskyltar och därför har vi lagt ut informationen på vår hemsida hur man läser dem".

Är detta ett skämt?!

Jag ska parkera och betalar enligt skyltningen där jag står! Då uppstår en absurd situation där böter utfärdas för att någonstans på stan står en parkeringsautomat med en obegriplig skylt…

Kommunen säger att skyltningen följer Transportstyrelsens internationella standard. Helt uppenbart är att den är svårtolkad då kommunen behövt förtydliga denna på sin hemsida.

För mig kvarstår frågan: Hur ska jag veta att skylten med betalning till och med kl 19 INTE gäller? Det bör rimligtvis framgå av skyltningen.

Under de senaste åren har vi uppfostrats att använda Parksters app. Därför synes på sin plats att här upplysa gatuavdelningen att sedan lång tid tillbaka är det ganska ovanligt att någon uppsöker en parkeringsautomat till fots långtifrån där man parkerat.

Annons

Till sist, handen på hjärtat, vem uppsöker Sundsvalls kommuns hemsida för att få skylt förklarad som står vid infarten till stan, dessutom en skylt man aldrig sett. Och på skylten där jag parkerat står det att avgiften är till och med kl 19. Här är ett stort generalfel!

Annons

Till Sundsvalls politiker och tjänstemän, gör om och gör rätt! Detta drar ett löjets skimmer över Sundsvall. Sundsvalls invånare förtjänar en kommun som är för dem – inte mot dem!

Pia

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy