Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Sundsvall

Debatt
Förbryllande råd att inte investera i farthinder – tar kommunen ansvar för olyckor?

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Det är sällan det går i 30 km/h, som är den avsedda hastighet i bostadsområden runt Sundsvall, skriver signaturen "Minipolisen".

Bild: Arkivbild, Lars Ljungmark

Annons

Jag blir förbryllad över hur Sundsvalls kommun tänker ibland. Inför 2022 har man lagt till denna text på sidan om ansökan för tillfälliga farthinder:

"Möjligheten för tillståndsgivning för blomlådor och flyttbara farthinder kommer att utredas inför säsongen 2022. Vi rekommenderar därför inte till att investera i nya hinder denna säsong."

Annons

Annons

Då polisen prioriterar andra vägar än bostadsområden, med gott resultat som vi kan läsa om varje vecka, så har alternativet varit att lägga ut tillfälliga farthinder. Under åren så har man stulit, vandaliserat och hotat oss som lägger ut hinder. Detta är ett bevis på att de behövs. Det är sällan det går i 30 km/h, som är den avsedda hastighet i bostadsområden runt Sundsvall.

Det kommunen gör är att signalera att det är ok att köra som man vill. De som kallar oss för minipoliser och gnällkärringar lär inte hålla 30.

Alla utanför Sundsvalls innerstad cyklar inte till och från jobbet. Vi måste ta bilen för att få ihop tillvaron med skola, förskola, och så vidare.

Vill ha ett svar från Sundsvalls kommun: kommer ni också ta ett ansvar för de olyckor som kommer att ske?

Minipolisen

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy