Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Debatt
Klimatarbetet är viktigt – men får inte vara fantasier i det blå

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Det är en utopi att tro att utbyggd kollektivtrafik och fler cykelbanor får ungdomar att lämna sina a-traktorer och moppebilar för att åka buss och cykla/gå, skriver signaturen "Realist".

Bild: TT, Arkivbild

Annons

I en artikel i ST 8/10 får ungdomspartiernas företrädare uttala sig om miljöfrågorna, bland annat Ung Vänsters, som vill att det ska proklameras ett klimatnödläge här och nu.

Det verkar lite dramatiskt minst sagt. Utbyggd kollektivtrafik och fler cykelbanor är nog bra, men skulle det få ungdomar att lämna ifrån sig sina a-traktorer (ombyggda BMW, Audi, stadsjeepar, med mera) och moppebilar och återgå till att åka buss och cykla/gå? Det är en utopi att tro det. Deras miljömedvetenhet är nog också nära noll.

Annons

Annons

Inte heller bilister vill nog byta bilen mot bussåkande/cyklande med matkassar, hämta barn från dagis, med mera, en snömoddig februaridag med undermåligt plogade vägar.

Klimatarbetet är viktigt, men det får inte vara fantasier i det blå. Det måste vara förankrat i samhället.

Realist

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy