Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Debatt
Stödrösta inte – riksdagsvalet blir enklare med färre partier

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Min uppmaning är att alla ska rösta på det parti som ni verkligen vill ska vinna, skriver Eva-Lena.

Bild: TT, Arkivbild

Annons

Det är knappt ett år kvar till valet och jag tycker inte att man ska stödrösta på partier som riskerar att åka ut från riksdagen – för vi behöver inte åtta partier att rösta på, det skulle räcka med fyra. Det skapar bara förvirring vilket parti man ska välja.

Jag ser bara till mig själv, alla åtta partier har något som jag tycker är bra, så då får det bli uteslutningsmetoden, det vill säga det parti som jag anser kommer att gynna mig och Sverige mest. Om det däremot bara funnits fyra partier hade jag inte behövt fundera lika mycket och därmed känt att jag definitivt röstat rätt.

Annons

Annons

Så min uppmaning är att alla ska rösta på det parti som ni verkligen vill ska vinna. Det tänker jag göra, för det finns ju en orsak till att några partier inte får många röster och det är att de inte har förtroende hos Sveriges medborgare – och då ska de inte heller sitta i riksdagen på grund av stödröstning.

Eva-Lena

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy