Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Regionvalet i Västernorrland 2022

Debatt
Hotet mot regionvalet är struntprat utan substans – ST svarar direkt

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Detta om att regionvalet skulle hotas är en i luften fritt svävande konspirationsteori, kemiskt ren från konkretiseringar, skriver Robert Thunfors, Sjukvårdspartiet.

Bild: Ove Öst

Annons

Jag blev både förvånad och besviken när jag på lördagen såg Sundsvalls Tidnings förstasida och artikeln inne i tidningen med rubriken "Så hotar näthatet nästa års regionval".

Jag har stor respekt för ST-reportern, både för hans kompetens och hans integritet. Men det där begriper jag inte: En lång artikel utan en enda nyhet. Bara en upprepning av samma lösa gamla påståenden som redan gått så många varv i regionala medier.

Annons

Annons

Och så detta om att regionvalet skulle hotas. En i luften fritt svävande konspirationsteori, kemiskt ren från konkretiseringar. Blir inte valet av? Finns det något som tyder på att partierna inte får ihop sina valsedlar? Är det inte bara så att några politiker efter all saklig kritik av deras beslut är oroliga för att inte bli omvalda? Alltså risken för att det demokratiska systemet ska fungera!

För att tala klartext: Den egentliga substansen är att ett par företrädare får regionens politiska majoritet klätt sig i en offerkofta och tar ut en befarad valförlust i förskott.

Robert Thunfors, ledamot i regionfullmäktige Sjukvårdspartiet Västernorrland

SVAR DIREKT:

Fler erfarna politiker vittnar om ett tuffare klimat och berättar om en oro inför framtiden; vem vill bli politiker när hot och hat är vanligt förekommande? Det här hoppas jag framgår av publiceringen som helhet. 

Att läsa rubrikerna som att valet kanske inte blir av är förstås en hårdtolkning av publiceringen. Den som också läser själva artikeln förstår att det handlar om flera erfarna politiker som vittnar om ett tuffare arbetsklimat och en oro inför framtiden.

Karin Näslund, chefredaktör och ansvarig utgivare Sundsvalls Tidning

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy