Annons

Annons

Annons

Annons

ST för 25 och 50 år sedan

ST 25 oktober 1971: Precisionssäkert Kuben hemförde pokaltävling och Brynäs aldrig så utspelat som i går

Höstrusk hindrade inte fältskyttarna i regionen från att komma till Wifstavarfs tävling i Ljustorp, som samlade en hel del folk.

Spridningen var över lag inte stor när det gäller skottens träffsäkerhet, men däremot blev det god spridning på klubbtillhörigheterna bland pristagarna. Vilket ytterligare visar på sportens fortsatta bärkraftighet.

ST 25 oktober 1971.

Annons

Att höstfältskyttearrangemang stundtals brukar innebära problem fick Wifstavarfs Skytteförening erfara vid sin hösttävling på söndagen, i trakterna kring Bygdegården i Ljustorp. Vädret var inte nådigt, utan bidrog med dimma och regn. Dessutom förorsakade det tunna blöta snötäcket att uppskjutningen bakom målen blev besvärande. Till råga på allt fick femte stationen dras in på grund av att den frusna marken förorsakade kulrikoschetter. 200 skyttar från Hälsingland och Y län deltog och noterade flera goda resultat. Lagtävlingen tilldrog sig ett stort intresse, där Domsjö/Alfredshem som favoriter inte kunde skjuta upp sig till sina tidigare höstresultat och hamnade först på femte plats. Klart överflyglade av ett mycket precisionssäkert Kuben. Medelpads fältskyttestjärna, Gösta Eriksson från Liden, vann i F5 med fulla 24 träff. Hans "indragna" (en station slopades på grund av rikoschettproblematiken) hade 5 och betonar en säker seger. Framför kameran: Svartviks Krister Bylin och Wifstavarfs Leif Sjögren, som segrade i F2 respektive F1.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs dina lokala nyheter för 8 kr/vecka i 8 veckor - du betalar 32 kr/månad. Därefter tillsvidare 129 kr/månad.

Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Läsarshoppen med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Till toppen av sidan