Annons

Annons

Annons

Fotboll

SDFF millimeter från nytt kontrakt – allt kan avgöras i livesända mötet: "Känns logiskt"

Snart ser SDFF ut att kunna andas ut.
Efter helgens omgång i elitettan kan nämligen kontraktet vara säkrat för SDFF.
– Borgeby måste vinna sin match mot IFK Norrköping för att hålla det matematiskt levande, säger SDFF-experten Lo Hägerfelth.

Text

Bild: Mats Olsson, Andreas Lidén

Annons

Sundsvalls DFF har genomgått en tuff säsong. Efter inledningen av elitettan såg det ut som att laget skulle komma att tillhöra det absoluta bottenskiktet av tabellen. Men så blev det inte riktigt. SDFF började plocka en del poäng efter den blytunga starten och inför slutstriden innehar SDFF en tolfte plats i tabellen, hela nio poäng före Borgeby på trettonde plats.

Det betyder att SDFF i helgen även matematiskt kan säkra kontraktet i elitettan. Laget tar emot tiondeplacerade Jitex hemma på NP3 Arena medan Borgeby möter elfteplacerade IFK Norrköping. Matchen ser ni på ST.nu, med sändningsstart 12.50.

SDFF kan säkra kontraktet om laget tar minst en poäng under de återstående tre matcherna. Kontraktet kan även säkras om SDFF förlorar samtliga. Om Borgeby ska snuva SDFF på platsen i Elitettan behöver de hämta in hela 25 mål och vinna sina tre avslutande matcher, samtidigt som SDFF förlorar sina.

Annons

Annons

ST-sportens reporter Lo Hägerfelth har följt SDFF under hela säsongen, och ger sin syn på Sundsvallslagets chanser att säkra kontraktet under lördagen.

– Är det här man ska nämna ordspråket “tredje gången gillt”, säger Lo Hägefelth och syftar på att laget i de två senaste omgångarna missatatt säkra kontraktet.

– Borgeby måste vinna sin match mot IFK Norrköping för att hålla det matematiskt levande, dels för att ett kryss hemma mot Jitex i högsta grad känns som ett logiskt resultat för SDFF. Tar de den poängen spelar det ingen roll hur det går för Borgeby.

Hur ser du på SDFF:s säsong?

– Utifrån förutsättningarna, som nykomling, är den klart godkänd. De började säsongen extremt svagt och skapade knappt några anfall över huvud taget, men när väl den första vinsten kom har de skapat en trygghet, framför allt defensivt. Försvarsspelet är nämligen en av de stora nycklarna till att SDFF är på väg att säkra kontraktet.

SDFF behöver sätta ett bättre anfallsspel kommande säsong, enligt SDFF-experten Lo Hägerfelth.

Vad behöver SDFF göra för att ta ytterligare steg i elitettan till kommande säsong?

– SDFF har gjort 17 mål den här säsongen, vilket är klart sämst av alla lag. Till nästa säsong behöver SDFF sätta ett bättre anfallsspel och för det kommer offensiva förstärkningar att krävas.

Annons

Hur går det i mötet med Jitex?

– SDFF är ett lag som inte bjuder på några målkalas. I stället brukar det bli tajt och på sin höjd en uddamålsseger till något av lagen. Jag skulle bli förvånad om det såg annorlunda ut mot Jitex, där jag ser en jämn match och ett oavgjort resultat framför mig. Och det räcker ju mer än väl för SDFF.

Annons

Olivia Wänglund, SDFF.

Bild: Mats Olsson

Du som redan är prenumerant har tillgång till matcherna i elitettan utan extra kostnad. Vill du bli digital kund, och ta del av matcherna blir du det enklast här.

För bäst användarupplevelse rekommenderas apple-tv, chromecast eller en hdmi-anslutning från dator till tv. Tack vare vår nya publiceringsplattform fungerar nu även chromecast och Apple Airplay i apparna.

Det går givetvis även att se matcherna direkt på mobilen, läsplattan eller via din dator. På ST.nu kommer matchen mot Jitex, och alla övriga matcher att ligga kvar, och tillgängliggöras som repriser.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan