Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Coronaviruset

Debatt
Ta efter Frankrikes krav på covidbevis – innan vården kollapsar

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Det vore lämpligt att ställa krav på att vi måste visa upp ett covidbevis för besök på restauranger, arenor, museer, med flera ställen – för jag vill inte komma tillbaka till nästan två års isolering där vi inte får träffas, skriver Hans Selling.

Bild: TT, Arkivbild

Annons

I september besökte jag Kroatien och upplevde deras rigorösa förhållande till covid, vi måste bära mask vid besök i affärer, på bussar i restaurangen på hotellet och det fanns handsprit lättillgängligt över allt så det kändes verkligen tryggt att vara där.

Är nu hemkommen från Paris där munskydd bars av alla jag mötte på gator och trottoarer och det var ett måste i offentligheten – och covidbevis fick visas upp vid restaurangbesök och vid besök på museer, teatrar, och så vidare. Så därför undrar jag vad vi håller på med i Sverige!

Annons

Annons

Det är inget krav i Sverige att vi måste vaccineras, däremot vore det lämpligt att vi, liksom Frankrike och några andra länder, ställer krav på att vi måste visa upp ett covidbevis för besök på restauranger, arenor, museer, med flera ställen – för jag vill inte komma tillbaka till nästan två års isolering där vi inte får träffas.

Sjukvården pressas hårt av pandemin och nu befarar experter att det blir en ny virusvåg i vinter läser jag i idag. Är det då inte dags att följa Frankrikes exempel?

Kan vi inte hjälpas åt för att hindra ett nytt utbrott och kollaps inom sjukvården?

Hans Selling

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy