Annons

Annons

Annons

Annons

ST för 25 och 50 år sedan

ST 7 november 1971: Dubbla jubileer under firandet av Gustav II Adolf

Litet extra högtidligt och stämningsfullt var det i den ljusdekorerade GA-kyrkan på lördagskvällen, då Gustaf II Adolf-föreningen i Sundsvall hedrade staden grundare på dennes dödsdag.

Föreningens ordförande, prosten Karl Hovelius, framhöll i sitt tal, att Kung Gustav II Adolf inte bara var en krigarkonung...

ST 7 november 1971.

Annons

Årets Gustav II Adolfs-högtid, som firades i Sundsvalls kyrka på lördagskvällen, fick en extra högtidlig prägel, då minnesstunden i år även innebar firandet av inte mindre än tre jubileer. Samma år som Sundsvalls stad kan fira sitt 350-årsjubileum kan nämligen stadens Gustav II Adolf-förening blicka tillbaka på en 75-årig verksamhet samt konstatera att det i år är 60 år sedan stadens grundläggare hedrades med en staty på torget. Föreningens ordförande, prosten Karl Hovelius, redogjorde i sitt anförande bland annat för de stadgeändringar, som företogs vid årsmötet. Föreningen skall ha till syfte att årligen medverka med kransnedläggning vid statyn samt att anordna en minneshögtid på årsdagen av hjältekonungens födelsedag. Man skall även i fortsättningen idka välgörenhet inom Sundsvalls kommun, företrädesvis inom GA-församlingen.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs dina lokala nyheter för 8 kr/vecka i 8 veckor - du betalar 32 kr/månad. Därefter tillsvidare 129 kr/månad.

Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Läsarshoppen med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.
Till toppen av sidan