Annons

Annons

Annons

Annons

Valet 2022: Skolan i Sundsvall

Debatt
Personal på Gångvikens skola: Vårt uppdrag blir omöjligt att utföra med sparkravet

Text: 

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

På Gångvikens skola ska vi spara fyra medarbetare, det innebär ungefär var femte medarbetare, skriver personal.

Bild: Arkivbild

Annons

När eleverna lämnar skolan ska de ha sådana kunskaper och färdigheter att de kan välja sin egen framtid. I syfte att förbättra kunskapsresultaten sätter barn- och utbildningsnämnden ett tydligt fokus på lärande och undervisning. (Sundsvalls kommuns verksamhetsplan)

Vi har precis fått information om den nya budgeten och vad den innebär för oss det kommande året. När de senaste sparkraven landade gick vi från en tuff situation till ett uppdrag som är omöjligt att utföra.

Annons

Annons

På Gångvikens skola ska vi spara fyra medarbetare, det innebär ungefär var femte medarbetare. Vi har tvingats inse att det som nyss var svårt och utmanande, nu är ett scenario där vi faktiskt inte kan tillgodose våra barn och elevers rättigheter. Vi kan helt enkelt inte lyckas med det vi, och ni, förväntar oss att vi ska klara. Detta beslut blir ett direkt svek mot barnen.

Att svika våra elever och unga är att i förlängningen svika Sundsvall, vårt samhälle och den framtid vi vill bygga här.

Vi kan inte längre finnas här för de barn som behöver vuxnas omsorg allra mest. Vi har anpassat oss efter förändringar och neddragningar, kämpat för resurser till eleverna, böjt och format oss, stöttat varandra i ett försök att göra det bästa av vad som tilldelas oss. Men. Nu går det inte längre!

För alla elever och kollegors skull står vi på våra knän och ber… Hör oss, lyssna till det vi har att säga. Nu är botten nådd.

Nu är det de unga som betalar för besparingarna som inte längre kan accepteras. Nu räcker det! Det finns en gräns och den har precis passerats.

Vi riktar oss, precis som våra kollegor på Skönsmons skola gjorde, i sin insändare i ST 29/10, till politikerna i barn- och utbildningsnämnden. Nu skulle vi behöva er hjälp att göra de prioriteringar som måste göras. Vi vill att ni står för konsekvenserna av de val som vi måste göra.

Personal på Gångvikens skola

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Annons

Annons

Till toppen av sidan