Annons

Annons

Annons

Annons

Här är klimatkrisen

Karin Näslund: ST:s klimatserie – nu som exklusiv e-tidningsbilaga

Bild: Eva Lena Olsson

Annons

Onödig konsumtion, skitiga bilar och dystra framtidsscenarion.

Men också människor som engagerar sig för klimatet, positiv framtidstro och möjligheten att vara med och påverka.

Allt detta - och mer därtill - har ni kunnat läsa om i Sundsvalls Tidning i höst. Under vinjetten “Här är klimatkrisen” har vi skildrat de utmaningar vi står inför, med fokus på lokala människor och företeelser.

Annons

Klimatfrågan är ju just både lokal och global, och behöver hanteras i både det stora och det lilla. Att det är vi människor som driver på klimatförändringarna slås fast med ny tydlighet i den senaste rapporten från FN:s klimatpanel som kom i somras. Ljusglimten är att det går att bromsa förloppet, men det krävs att många samverkar. När detta skrivs är världens ögon riktade mot det stora klimatmötet i Glasgow där politikerna ska försöka enas om en global väg framåt i klimatfrågan.

Annons

Som lokaltidning ligger vårt fokus i att beskriva utmaningarna med just ett lokalt perspektiv, utan att för den sakens skull blunda för det som sker runt om i världen.

För att underlätta för den som vill gå tillbaka till materialet eller för den som inte hann läsa allt vid publiceringstillfället så samlar vi nu ihop innehållet i serien och publicerar som en exklusiv e-tidningsbilaga.

Jag hoppas att artikelserien “Här är klimatkrisen” har gett dig som läsare ny kunskap, inspiration och hopp om framtiden! Samtidigt är vi förstås långt ifrån klara med vår bevakning. Vi kommer att fortsätta rapportera och ställa de kritiska frågorna till politiker och andra makthavare. Tipsa oss gärna om vad du vill att vi berättar om!

Här hittar du klimatbilagan som e-tidning.

Läs hela artikelserien här.

Annons

Annons

Till toppen av sidan